Spłata zadłużenia
Spłata zadłużenia
Dłużnik spłacił (wpłata na nasze konto) całość wypłaconych świadczeń z FA (bez odsetek). Decyzja o zwrocie nie była wydana bo wierzycielka pobiera FA dopiero od października 2014.
Co powinnam zrobić?
Co powinnam zrobić?
Re: Spłata zadłużenia
dlaczego całość zadłużenia bez odsetek? wpłaty rozlicza się proporcjonalnie (na n.g i odsetki). Poza tym jak nie masz decyzji o zwrocie to nie możesz tych pieniędzy przyjąć, musi iść przez komornika.
chodziło mi o to, że spłacił tyle ile my do tej pory wypłaciliśmy - sam sobie to obliczył, wcześniej był osobiście i jak mu mówiłam że póki co to wszelkie wpłaty do komornika ma kierować bo to jest organ prowadzący egzekucję to zaczął krzyczeć że komornikowi nic nie da i chce wpłacić bezpośrednio do nas i zrobi jak zechce, że ma do tego prawo skoro ma u nas zadłużenie i chce je u nas spłacić i być czysty.
Jak to teraz rozegrać?
Jak to teraz rozegrać?
w takim przypadku odsyłałam do komornika, a komornik do nas a potem proporcjonalne rozliczenie. Nie możemy przyjąc kasy jak nie ma decyzji
o kurcze. Też tak miałam i przyjmowałam te wpłaty!!! i poszło już proporcjonalne rozliczenie 60% dla BP i 40% dla nas.
teraz przyszła kolejna comiesięczna wpłata - mam odesłać do komornika?
a co z tamtymi wpłatami już rozliczonymi?
Pomóżcie proszę!
teraz przyszła kolejna comiesięczna wpłata - mam odesłać do komornika?
a co z tamtymi wpłatami już rozliczonymi?
Pomóżcie proszę!
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zadłuzenie wobec gops ma w momencie wydania decyzji o zwrocie i wtedy dopiero moze wpłacać na nasze konto, a tak niestety przez komornika. odeślij pieniązki do komornika, on sobie potrąci swoje, odeśle mniejsza kwote a ty rozliczysz proporcjonalnie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
a co jak poszło do OWW 20 % czyli 60% BP 20% OWD i 20% OWD Prosić OWW O zwrot 20 % tak się chyba nie da
Oprócz Spłata zadłużenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wpłata od dłużnika
mylnie przelane świadczenie
prawo do fa
Zwrotki
informacja o BIG
big stare umowy
nowy adres dłużniczki
Co w przypadku ustalenia ojcostwa, PILNE
awizo czy wystawiacie tytuly???
decyzja o uznaniu
TW ile sztuk do US ?
pomocy