przecież nic innego nie napiszą
mnie jedna rzecz zastanawia, skoro mi odpisali, że wynajmującemu można wypłacić dodatek (bez ryczałtu) w różny sposób, to czy ten wynajmujący może napisać takie zrzeczenie z tego dodatku? aby całość dostawał najemca:-) pisze: ↑13 wrz 2021, 13:30przecież nic innego nie napisząbo tak wynika z ustawy o dm
kodeks cywilny
Art. 336. [Posiadacz samoistny; posiadacz zależny]
Posiadaczem rzeczy jest zarówno ten, kto nią faktycznie włada jak właściciel (posiadacz samoistny), jak i ten, kto nią faktycznie włada jak użytkownik, zastawnik, najemca, dzierżawca lub mający inne prawo, z którym łączy się określone władztwo nad cudzą rzeczą (posiadacz zależny). ryczałt wypłacany jest wnioskodawcy...ale to zazwyczaj są groszowe kwoty...dlatego wnioskodawca oswiadcza iż chce by ryczałt z calym dodatkiem przekazywać na konto zarządcy
wróć...najemca może dostawac ryczalt...wlasciciel lokalu dodatek (ktory wyplacamy zarzadcy) lub wlascicielowi lokalu....najemca nie moze calosci dodatku dostawac ! na tym to właśnie polegakamos90 pisze: ↑13 wrz 2021, 14:21mnie jedna rzecz zastanawia, skoro mi odpisali, że wynajmującemu można wypłacić dodatek (bez ryczałtu) w różny sposób, to czy ten wynajmujący może napisać takie zrzeczenie z tego dodatku? aby całość dostawał najemca:-) pisze: ↑13 wrz 2021, 13:30przecież nic innego nie napisząbo tak wynika z ustawy o dm
kodeks cywilny
Art. 336. [Posiadacz samoistny; posiadacz zależny]
Posiadaczem rzeczy jest zarówno ten, kto nią faktycznie włada jak właściciel (posiadacz samoistny), jak i ten, kto nią faktycznie włada jak użytkownik, zastawnik, najemca, dzierżawca lub mający inne prawo, z którym łączy się określone władztwo nad cudzą rzeczą (posiadacz zależny). ryczałt wypłacany jest wnioskodawcy...ale to zazwyczaj są groszowe kwoty...dlatego wnioskodawca oswiadcza iż chce by ryczałt z calym dodatkiem przekazywać na konto zarządcy