Ministerstwo na webinarium powiedzialo że mogą się starać o podwyższony. Mimo że to blok. Ale jak palą węglem to przysługuje się wyższy. Słowa Pana prof dr hab Witold Modzelewski.marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
spotkanie online Ministerstwo Klimatu
-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
Re: spotkanie online Ministerstwo Klimatu
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
To chyba zależy jak mają w CEEB zgłoszone, bo sieć ciepłownicza jest u niektórych. Jak spółdzielnia ma własną kotłownię, to jeszcze...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Dlatego pytam, bo na innym szkoleniu słyszałam, że jak ktoś mieszka w bloku i ma centralne ogrzewanie nawet jak węglem opala to mu nie przysługuje,bo to ciepło sieciowe, więc dwie sprzeczne kwestieNowa34 pisze: 25 sty 2022, 11:44Ministerstwo na webinarium powiedzialo że mogą się starać o podwyższony. Mimo że to blok. Ale jak palą węglem to przysługuje się wyższy. Słowa Pana prof dr hab Witold Modzelewski.marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Wniosek jest prosty - nie chodźcie na szkolenia, bo to strata czasu i kapusty 

-
- Referent
- Kontakt:
Dla mnie to webinarium to strata czasu, analizowanie wpisów w ustawę nic poza. Odpowiedzi na "rzekome" pytanie, wszystko ogólnikowe, zero konkretów. Ale każdy może mieć swoje zdanie. Jedyne co konkretnie powiedziano to to że doliczamy 13 i 14 emeryturę i że weryfikować w CEEB źródło ciepła.Korowiow pisze: 25 sty 2022, 12:25 Wniosek jest prosty - nie chodźcie na szkolenia, bo to strata czasu i kapusty![]()
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.
-
- Referent
- Kontakt:
I to było najlepszeEdysia185 pisze: 25 sty 2022, 13:06 A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.

- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nic nowego. Swego czasu minister Marlena Maląg w radiu odpowiadała na pytania, których jeszcze nie zadał dziennikarz. Jeszcze nie znała pytania, ale już znała odpowiedź.Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 10:01 Mają ustawione pytania. Rzekomo można zadawać na czacie pytania a oni wcale tego nie czytają. . Mówią to co im jest wygodne![]()
.

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Słucham webinarium. Czy tylko ja mam wrażenie ze robią z pracowników realizujących dodatek idiotów i mówią jak do idiotów?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
To prawda. Jak się petent uprze to mamy wydać decyzję, a co z informacją?Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 13:09I to było najlepszeEdysia185 pisze: 25 sty 2022, 13:06 A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.bo wg wykładni prawa złotówkę należy przyznać informacją, ale jakby petent chciał się odwołać to jednak wydać decyzję. I tyle powiedziano. Nic więcej, zero konkretów.
Oprócz spotkanie online Ministerstwo Klimatu - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
wzór wniosku
zero dochodu
Terminy wypłat dodatek osłonowy
dochód osiągnięty z zagranicą
► Informator dla samorządów
Co z tą 13 emeryturą? Jakie info ze szkoleń?
ubezpieczenie zdrowotne
CHOROBOWE Z KRUS
dodatek osłonowy dla mieszkańca DPS
Dokumenty do dodatku oslononowego
Dochód
sposób ogrzewania
budynek gospodarczy
Organ właściwy - EPUAP
weryfikacja EEB
osoba w jednym wniosku