spotkanie online Ministerstwo Klimatu

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Re: spotkanie online Ministerstwo Klimatu

Post autor: Nowa34 »

marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
Ministerstwo na webinarium powiedzialo że mogą się starać o podwyższony. Mimo że to blok. Ale jak palą węglem to przysługuje się wyższy. Słowa Pana prof dr hab Witold Modzelewski.
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: Zofia »

To chyba zależy jak mają w CEEB zgłoszone, bo sieć ciepłownicza jest u niektórych. Jak spółdzielnia ma własną kotłownię, to jeszcze...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 11:44
marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
Ministerstwo na webinarium powiedzialo że mogą się starać o podwyższony. Mimo że to blok. Ale jak palą węglem to przysługuje się wyższy. Słowa Pana prof dr hab Witold Modzelewski.
Dlatego pytam, bo na innym szkoleniu słyszałam, że jak ktoś mieszka w bloku i ma centralne ogrzewanie nawet jak węglem opala to mu nie przysługuje,bo to ciepło sieciowe, więc dwie sprzeczne kwestie
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Wniosek jest prosty - nie chodźcie na szkolenia, bo to strata czasu i kapusty :mrgreen:
Nowa34
Referent
Kontakt:

Korowiow pisze: 25 sty 2022, 12:25 Wniosek jest prosty - nie chodźcie na szkolenia, bo to strata czasu i kapusty :mrgreen:
Dla mnie to webinarium to strata czasu, analizowanie wpisów w ustawę nic poza. Odpowiedzi na "rzekome" pytanie, wszystko ogólnikowe, zero konkretów. Ale każdy może mieć swoje zdanie. Jedyne co konkretnie powiedziano to to że doliczamy 13 i 14 emeryturę i że weryfikować w CEEB źródło ciepła.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.
Nowa34
Referent
Kontakt:

Edysia185 pisze: 25 sty 2022, 13:06 A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.
I to było najlepsze :lol: bo wg wykładni prawa złotówkę należy przyznać informacją, ale jakby petent chciał się odwołać to jednak wydać decyzję. I tyle powiedziano. Nic więcej, zero konkretów.
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 10:01 Mają ustawione pytania. Rzekomo można zadawać na czacie pytania a oni wcale tego nie czytają. . Mówią to co im jest wygodne ;) :lol: .
Nic nowego. Swego czasu minister Marlena Maląg w radiu odpowiadała na pytania, których jeszcze nie zadał dziennikarz. Jeszcze nie znała pytania, ale już znała odpowiedź. :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Słucham webinarium. Czy tylko ja mam wrażenie ze robią z pracowników realizujących dodatek idiotów i mówią jak do idiotów?
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 13:09
Edysia185 pisze: 25 sty 2022, 13:06 A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.
I to było najlepsze :lol: bo wg wykładni prawa złotówkę należy przyznać informacją, ale jakby petent chciał się odwołać to jednak wydać decyzję. I tyle powiedziano. Nic więcej, zero konkretów.
To prawda. Jak się petent uprze to mamy wydać decyzję, a co z informacją?
ODPOWIEDZ