spotkanie online Ministerstwo Klimatu

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Re: spotkanie online Ministerstwo Klimatu

Post autor: kiki88 »

ja słucham teraz i nadal nie wiem, jesli wnioskodawca umrze po I racie co dalej z reszta kasy?
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 14:15
Nowa34 pisze: 25 sty 2022, 13:09
Edysia185 pisze: 25 sty 2022, 13:06 A co mówili o złotówce za złotówkę, bo akurat petent przyszedł i nie słyszałam.
I to było najlepsze :lol: bo wg wykładni prawa złotówkę należy przyznać informacją, ale jakby petent chciał się odwołać to jednak wydać decyzję. I tyle powiedziano. Nic więcej, zero konkretów.
To prawda. Jak się petent uprze to mamy wydać decyzję, a co z informacją?
:lol: :lol: :lol: dobre.... napisać gniota a potem wymyślać takie historie..... Przepisy są jasne, przyznanie, niezależnie od kwoty = informacja. Odmowa po całości = decyzja. Jak ktoś zamierza pisać odmowę na część świadczenia to niech się bawi w decyzje ale to bulshit totalny jest :lol:
sylwiaW
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze, IOD, Dobry start
Kontakt:

Post autor: sylwiaW »

Zadałam to pytanie, ale zero odpowiedzi :)
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

kiki88 pisze: 25 sty 2022, 14:17 ja słucham teraz i nadal nie wiem, jesli wnioskodawca umrze po I racie co dalej z reszta kasy?
Jeżeli wnioskodawca w jednoosobowym gosp. zmarł to drugiej raty nie płacimy
Jeżeli wnioskodawca w wieloosobowym, to płacimy drugą, bo to pieniądze dla całego gosp.
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 14:46
kiki88 pisze: 25 sty 2022, 14:17 ja słucham teraz i nadal nie wiem, jesli wnioskodawca umrze po I racie co dalej z reszta kasy?
Jeżeli wnioskodawca w wieloosobowym, to płacimy drugą, bo to pieniądze dla całego gosp.
ale zmieniamy jakoś informacje czy coś trzeba zrobic?
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
gosial
Praktykant
Zajmuję się: śr
Kontakt:

Post autor: gosial »

marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
Też mnie to zaskoczyło.Mazurkiewicz mówił, że nie, a ministerstwo, że tak.Mnóstwo wniosków źle wypełnionych.Ale w pytaniach i odpowiedziach ministerstwa nie widzę tego wątku a wporadniku jest napisane, że jeżeli ogrzewanie z ciepłowni-to dodatek w podstawowej wysokości.Sama już nie wiem jak to rozumieć.
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Może zasypujmy ich pytaniami o to, może jak bedzie duzo pyrtan o to samo to dopisza to do podrecznika jasno i jednoznacznie. TEz mamy takie sytuacje, w ceeb te bloki maja lokalna siec ciepłownicza bo tak mówi instrukcja ceeb.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

kalina.malina pisze: 25 sty 2022, 15:50 w ceeb te bloki maja lokalna siec ciepłownicza
to o czym tu rozkminiać? kwota podstawowa
marzenasaw
Referent
Kontakt:

kiki88 pisze: 25 sty 2022, 14:48
marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 14:46
Notatka do akt o zgonie

ale zmieniamy jakoś informacje czy coś trzeba zrobic?
marzenasaw
Referent
Kontakt:

gosial pisze: 25 sty 2022, 15:46
marzenasaw pisze: 25 sty 2022, 11:30 mieszkanie w bloku, a ciepło dostarcza spółdzielnia, która opala węglem to ma podwyższony dodatek?
Też mnie to zaskoczyło.Mazurkiewicz mówił, że nie, a ministerstwo, że tak.Mnóstwo wniosków źle wypełnionych.Ale w pytaniach i odpowiedziach ministerstwa nie widzę tego wątku a wporadniku jest napisane, że jeżeli ogrzewanie z ciepłowni-to dodatek w podstawowej wysokości.Sama już nie wiem jak to rozumieć.
[/quote

Też to słyszałam u p.M.a teraz na webinarium zaskoczenie. Sama nie wiem jaka jest prawda.
ODPOWIEDZ