ustawa jest, regulamin jest ale są tez szkolenia na których prawnik tłumaczył nam, że przegapienie terminu i przyniesienie wniosku 16tego czy 23 ciego września można uznać jako złożony po terminie, dlaczego, bo w większości nasi klienci są to utrzymankowie mopsu, a takie .bo zapomniałam, ..bo przeoczyłam.... to jest zdaniem pana szkolącego nas brak umiejętności wypełnienia funkcji opiekuńczo-wychowawczej.Ala08 pisze:W tym roku sporo osób zapomniała o złożeniu wniosku na stypendium. Zaczynają się schodzić. Czy macie takie sytuacje? I co z nimi dalej?
xyz@ pisze:nie wiem jak długo się zajmujesz stypendiami
ja na początku tak właśnie pomagałam, wniosek po terminie przyjmowałam, dzwoniłam do tych, którzy się nie zjawili,a ja wiedzialam,że będą się kwalifikowali
petenci teraz to wykorzystują i co roku czekają aż zadzwonię, niektórzy chcieliby przynosić mi wnioski do domu,albo dzwonią 15 września i mówią,że nie przyjadą,bo pewnie kolejka,ale może pod koniec miesiąca jak będzie płacone 500+ to przyjadą i złożą wniosek
w tym roku kuratorium poprosiło mnie o zapotrzebowanie o środki do 14 września do 15:00
kiedy zadzwoniłam i powiedziałam,że jeszcze cały 15 przyjmuję wnioski i nie będę wróżyć z fusów,to zgodzili się,żeby wysłać zapotrzebowanie do 15-go września
zapotrzebowanie wysłane, teraz przyjmę naprawdę szczególny przypadek