Witam, miałam przerwę w stypendiach i zastanawiam się kiedy wydawać decyzje przyznające stypendium? Chyba trzeba czekać na przesłanie pieniędzy z kuratorium... czy w związku z tym dodajemy zawiadomienie o przesunięciu terminu załatwienia sprawy? czekam na podpowiedzi
Dokładnie, u mnie zazwyczaj decyzje są wydawane w listopadzie a po 30 dniach od złożenia wniosku pisze się zawiadomienie o tym, że niemożliwe jest wydanie decyzji w terminie.
A jeżeli tak się złożyło, że zostało mi dużo kasy z pierwszego półrocza a teraz mam bardzo mało złożonych wniosków i wystarczy mi na wypłatę dla wszystkich to czy wysyłam zawiadomienie czy mogę już drukować decyzje przyznające???? mieliście kiedyś taką sytuację????
Jeśli masz zabezpieczone środki na wypłatę pełnych kwot przyznanych to myślę, że tak. Nie miałam takiej sytuacji, ale jeśliby tak było, to z pewnością dawalibyśmy od razu decyzje.
ja podobnie wydaje z końcówka października, niestety nie wysłałam zawiadomień o przedłużeniu terminu - w sumie to prawnik mi powiedzial ze nie musze, ale wydaje mi sie ze to bład i od przyszlego roku bede wysyłać.
Powiedzcie - wysyłacie decyzje z data np. 31 październik a przyznajecie na jakie miesiące ? można wrzesień - pździernik - wstecz ? na wiejcej niż dwa miesiace nie straczy mi kasy
Ja wydaje decyzje z data 3.10 a pisze je na koniec października początek listopada jak już wiadomo jaka będzie dotacja. Za dużo pieniędzy idzie na wysyłanie zawiadomień o przesunięciu terminu i tak kazano mi robić szef mi podpisuję decyzje wiec sie nie martwie. a przyznaje za wrzesień październik i listopad, zawsze przy tych dwóch miesiącach się trochę zaoszczędzi bo są niższe kwoty stypendium
Aha, może rzeczywiście to dobre rozwiązanie jest. A ja teraz dostałam z gopsu wykaz o podwyższeniu od listopada świadczeń i u jednej babki mi przekroczyło próg ... moge jej przyznać za październik i litopad a od grudnia wstrzymać ?