Kiedy wydajecie decyzję? - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 26 wrz 2016, 13:39

Witam, miałam przerwę w stypendiach i zastanawiam się kiedy wydawać decyzje przyznające stypendium? Chyba trzeba czekać na przesłanie pieniędzy z kuratorium... czy w związku z tym dodajemy zawiadomienie o przesunięciu terminu załatwienia sprawy? czekam na podpowiedzi
celestynka
Stażysta
Od: 15 kwie 2014, 8:06
Zajmuję się: ŚR/DS/

Napisano: 26 wrz 2016, 15:09

Dokładnie, u mnie zazwyczaj decyzje są wydawane w listopadzie a po 30 dniach od złożenia wniosku pisze się zawiadomienie o tym, że niemożliwe jest wydanie decyzji w terminie.
Pearlita

Napisano: 29 wrz 2016, 7:32

A jeżeli tak się złożyło, że zostało mi dużo kasy z pierwszego półrocza a teraz mam bardzo mało złożonych wniosków i wystarczy mi na wypłatę dla wszystkich to czy wysyłam zawiadomienie czy mogę już drukować decyzje przyznające???? mieliście kiedyś taką sytuację????
MPM

Napisano: 29 wrz 2016, 9:56

Jeśli masz zabezpieczone środki na wypłatę pełnych kwot przyznanych to myślę, że tak. Nie miałam takiej sytuacji, ale jeśliby tak było, to z pewnością dawalibyśmy od razu decyzje.
celestynka
Stażysta
Od: 15 kwie 2014, 8:06
Zajmuję się: ŚR/DS/

Napisano: 29 wrz 2016, 11:53

ja wydaje decyzje z data 31 pazdziernik. Mam nadzieje,ze do tego terminu juz bedzie dec. z urzedu o przyznaniu kasy:)
jajaja

Napisano: 20 paź 2016, 17:29

ja podobnie wydaje z końcówka października, niestety nie wysłałam zawiadomień o przedłużeniu terminu - w sumie to prawnik mi powiedzial ze nie musze, ale wydaje mi sie ze to bład i od przyszlego roku bede wysyłać.

Powiedzcie - wysyłacie decyzje z data np. 31 październik a przyznajecie na jakie miesiące ? można wrzesień - pździernik - wstecz ? na wiejcej niż dwa miesiace nie straczy mi kasy
Gość

Napisano: 21 paź 2016, 12:10

Ja wydaje decyzje z data 3.10 a pisze je na koniec października początek listopada jak już wiadomo jaka będzie dotacja. Za dużo pieniędzy idzie na wysyłanie zawiadomień o przesunięciu terminu i tak kazano mi robić szef mi podpisuję decyzje wiec sie nie martwie. a przyznaje za wrzesień październik i listopad, zawsze przy tych dwóch miesiącach się trochę zaoszczędzi bo są niższe kwoty stypendium :)
Kalina
Praktykant
Od: 22 mar 2016, 8:52
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2016, 15:59

Ale data nadania - wysłania decyzji czy odbioru jest aktualna i chyba to się liczy dla kontrolujących a nie jaką wpiszesz na decyzji.
Gość

Napisano: 24 paź 2016, 7:57

Miałam dwa razy już kontrolę z urzędu wojewódzkiego i nigdy dat odbioru się nie czepiali
Kalina
Praktykant
Od: 22 mar 2016, 8:52
Zajmuję się:

Napisano: 24 paź 2016, 10:11

Aha, może rzeczywiście to dobre rozwiązanie jest. A ja teraz dostałam z gopsu wykaz o podwyższeniu od listopada świadczeń i u jednej babki mi przekroczyło próg ... moge jej przyznać za październik i litopad a od grudnia wstrzymać ?

Jaki stosujesz próg dla samotnej matki ?
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x