Sprawa pisania postów przez użytkowników niezalogowanych - O serwisie OPS.pl

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]

Zdanie Pani/a nt. wprowadzenia możliwości pisania postów jedynie użytkownikom zalogowanym?

Czas głosowania minął 15 mar 2016, 12:01

Wg mnie może zostać wprowadzona taka opcja.
104
49%
Będzie to dla mnie duży problem i jestem przeciw temu.
94
44%
Nie mam zdania na ten temat lub jest mi to obojętne.
16
7%

Liczba głosów : 214

Napisano: 09 mar 2016, 7:07

Sprawa wydaje się przesądzona. Admin jest zwolennikiem więc tak będzie a na innych stronach nowego właściciela również logowania.

Czy to się sprawdzi? Już był taki krótki okres że logowanie było niezbędne i efektem był spadek zainteresowania forum. Myślę że weryfikacja nowego - starego pomysłu odbędzie się dokladnie w ten sam sposób. Nie po to kupowano ops.pl by stracić oglądalność.

Brak logowania to dla naszej wiecznie kontrolowanej grupy zawodowej pewien wentyl bezpieczeństwa i swobody. Takie moje zdanie.

Jeśli ktoś się upiera na siłę to ewentualnie można stworzyć dział porad wyłącznie dla zalogowanych. Tylko czy ktoś będzie wtedy odpowiadał na zapytania?
hejtland

Napisano: 09 mar 2016, 7:17

A i regulamin tzw. bat i knebel na niepokornych na tym forum. Ok rozumiem w skrajnych przypadkach ingerencję moderatora ale niestety w ostatnim czasie nadużywaliście swoich uprawnień gdy sypała się krytyka na nową odsłonę ops.pl. To była cenzura a niekiedy nawet prewencyjna.
Mam nadzieje że zluzujecie trochę wywalanie niepokornych przynajmniej z dwóch powód: oni pobudzają forum , oni zapewniają zainteresowanie tematami. O wolności słowa nie wspominam bo powiecie że nadużywana.
hejtland

Napisano: 09 mar 2016, 9:38

Dokładnie zgadzam się z przedmówcą, oj już przekroczyłem regulamin, uff... bo już nie będzie można się zgadzać z poprzednikami bo to zaśmiecanie forum :idea: , a teraz nastąpią nowe rządy twardej ręki, ale mam może jeszcze szczęście bo nowy regulamin wchodzi w życie od połowy marca, zatem chyba jeszcze mogłem :lol: . Korzystam z forum od niedawna z potrzeby chwili, rozumiem dbanie o porządek, ale jak narzuci się wszystkim logowanie i takie tam to się raczej zmywam. W tym kraju wszystko sprzedano żeby wszystkim żyło się lepiej :lol:, wiec przyszedł czas i na portal pomocy społecznej :(
PS. Sam nick Apophis zapowiada że nadchodzi armagedon dla tego forum :lol: Pozdrowienia dla KODowców i zadKODowanych :lol:
ubu

Napisano: 09 mar 2016, 10:33

Zapoznałem się z Regulaminme forum i jestem rozbawiony. Jest to ewidentne ograniczenie wolności słowa i prawa dostępu do informacji. Ale co tam, przeżyliśmy najazd szwedzki, przeżyjemy i sowiecki, tfu - lewacki. Będę natomiast wnikliwie obesrwował reakcję moderatorów i admina na obraźliwe posty kierowane pod adresem katolików, bo coś mi się wydaje, że w tym przypadku moderatorzy mogą nie być tak zasadniczy, jak Regulamin. Szczerze, to własnie takich posunięć ze strony nowego właściciela spodziewałem się. Żadne zaskoczenie. Zamordyzm jeszcze nigdy nikomu nie wyszedł na zdrowie, choć patrząc na fotkę właściciela aż chce się krzyknąć: na zdrowie.
pantarei

Napisano: 09 mar 2016, 11:30

Nie uważam że to przejaw lewactwa ale braku rozsądku zwyczajnie chyba że dla ciebie to to samo. Problem, że ty i ja nie powinniśmy być blokowani za krytykę choćby nowej wizji tej strony. Obawiam się że ja wylecę już za sam nick. ;)
hejtland

Napisano: 09 mar 2016, 12:44

Jakieś KODy, jakieś lewactwa, jacyś katolicy - co trzeba mieć z głową, żeby związek z takimi rzeczami gdzieś tutaj dostrzec??? A np. lodówka, albo - nie wiem - jabłko, z czym wam się kojarzy? Reprezentuje jakąś opcję polityczną, czy nie? (myślałem o podaniu przykładu roweru, ale zreflektowałem się, że rower to już ewidentna deklaracja polityczna :D )Ludzie, ograniczcie może telewizję albo coś, bo to, co wam polityka z mózgami robi, naprawdę robi się lekko przerażające.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 16:39

Żaden post z poprzednich nie był obraźliwy zatem czemu mają być usuwane? Nie rozumiem takiego założenia z góry.
To jest forum, chodzi o wypowiadanie swojego zdania ale oczywiście z pewnymi etykietami bo jak się sypią np. wulgaryzmy to co za wartość ma wtedy taka dyskusja?

Wasze posty kolejny raz powtarzam nie zostaną skasowane w tym przypadku tak delikatnego tematu każda opinia jest cenna no prócz może nic nie wnoszącej i mającej jedynie charakter obraźliwy w stronę innych użytkowników.

Polecam przeczytać pierwszy post dokładnie - ta ankieta ma charakter jedynie informacyjny m. in. w celu zapoznania się z opinią najważniejszej części tego forum czyli opinią użytkowników na ten temat (wszystkich Was)!
Bo jak narazie nikt nic nie zmienia a jedynie pyta w delikatny sposób o opinię! To chyba prawidłowe zachowanie bo jakby faktycznie było jak Wy mówicie to dawno byłby taki krok zrobiony bez pytania!

Co do regulaminu to pisząc krótko - każe forum musi taki posiadać choćby ze względu formalnego jakim jest odpowiedzialność właścicieli za użytkowników i ich poczynania bez tego może bywać różnie.
A nadal główna uwaga będzie skupiana na: wulgaryzmy, poniżanie i wyzwiska innych osób oraz spam.
Powyższe chyba nie jest tak straszne jak na wyrost o tym piszecie a wręcz niezbęde i wydaje mi się, że każdy się ze mną zgodzi.

P.S. jerzozwierz dziękuję za pomoc i porównanie :)

Pozdrawiam.
Apophis
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 23:26
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl/

Napisano: 09 mar 2016, 18:25

To już nie pierwsza dyskusja o logowaniu na tym forum :)
Z mojej własnej obserwacji: zainteresowanie dyskusją z pewnością spadnie. Na dowód przypomnę próbę sprzed kilku lat, tzw. "forum profesjonalistów". Miało być kulturalnie, za sprawą logowania oczywiście, a było... wcale. Po prostu umarło. Nie miało szans z prostego powodu - po zalogowaniu tracisz tę namiastkę anonimowości, jaką daje swobodny wpis, bez konieczności dobierania słów, budowania sensownej wypowiedzi, zachowania jako takiej poprawności. Nick masz z zasady jeden i wokół niego budujesz pewien wizerunek. Np. unikasz pisania dydrdymałów...
A kiedy jest drętwo, nie ma ani frajdy z czytania, ani sytuacji, że chce ci się komentować na gorąco, pod wpływem chwili. Nasze forum zawsze spełniało kilka funkcji. Najważniejsza - wymiany wiedzy. Nie mniej ważne jednak były funkcje społeczne :) Szczególnie na forum ogólnym i HP.
Logowanie to chwila, ale jednak bywa uciążliwe. Ludzie mają potrzebę skracania "ścieżek dostępu", więc nawet ta chwila może być decydująca. Ważna jest też spontaniczność. Czasem zaglądam na forum bez zamiaru pisania, wtedy się nie loguję. Kiedy, czytając, zobaczę wpis i poczuję nieodpartą chęć zareagowania - po prostu reaguję. Gdybym musiała w tym czasie się zalogować, przejdzie mi ta "nieodparta chęć" ;) Tak to działa
betta
Praktykant
Od: 04 lis 2009, 22:24
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 22:21

nie było mnie na tym forumnie kilka lat, ale to co zrobili admini admini buhahaha to jawna kpina w biały dzień - za komuny był taki dowcip kim jest ten gościu w liberii co stoi przed dancingiem? - oddźwiernym - to dlaczego tam jest tak pusto? bo to ddźwierny jest najważniejszy i bez jego zgody nikt nie wejdzie. i tak samo jest? będzie? na forumnie
czas porzucić na amenus to forum frustratorum i admina elmerka :lol:

pozdrowiania dla bettta ;)
inny inny

Napisano: 09 mar 2016, 23:13

~inny
:D dzięki za pamięć :)
też pozdrawiam
betta27

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny