Sprawa pisania postów przez użytkowników niezalogowanych - O serwisie OPS.pl

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]

Zdanie Pani/a nt. wprowadzenia możliwości pisania postów jedynie użytkownikom zalogowanym?

Czas głosowania minął 15 mar 2016, 12:01

Wg mnie może zostać wprowadzona taka opcja.
104
49%
Będzie to dla mnie duży problem i jestem przeciw temu.
94
44%
Nie mam zdania na ten temat lub jest mi to obojętne.
16
7%

Liczba głosów : 214

Napisano: 10 mar 2016, 18:41

No to ja juz się przekonałam jak administratorzy stosują argument siły a nie siłę argumentu.
Wczesniej tego nie było, zeby użytkownik miał stulić pysk, gdyż inaczej wpisy będą usuwane a temat zamknięty.
Ubi ius incertum, ibi ius nullum. – gdzie prawo niepewne, tam nie ma prawa
m&m
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 14:42
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2016, 22:31

m&m pisze:No to ja juz się przekonałam jak administratorzy stosują argument siły a nie siłę argumentu.
Wczesniej tego nie było, zeby użytkownik miał stulić pysk, gdyż inaczej wpisy będą usuwane a temat zamknięty.
Możesz wytłumaczyć na PW o co chodzi?
Apophis
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 23:26
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl/

Napisano: 11 mar 2016, 10:21

Nie wiem, czy temat jest już przesądzony czy nie, ale wyrażę swoje zdanie.

Ja od samego początku zalogowałam się bo mam taki zwyczaj. Nie boję się podpisywać pod tym co mówię/piszę. I mam być szczera to nie wiem jak sobie radzi w tej trudnej pracy pracownik socjalny, który nie ma odwagi wyrażać swoje poglądy i podpisywać się pod nimi jak i walczyć o swoje i swoich klientów prawa.

Ale inaczej ma się moja opinia na temat konieczności logowania się. Jest przecież wielu "pytaczy" jednorazowych - głównie wywodzących się z naszej klienteli. Moim zdaniem powinna zostać opcja gościa.
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 10:26

Zastanawia mnie mocno co ma logowanie do anonimowosci w sieci? Przecież czy jestem zalogowany czy nie to kwestia zidentyfikowania mnie jako autora jest taka sama a nikt nie proponuje zakładania kont na rzeczywiste dane.
Za to logowanie ma jedną zaletę, o której ktoś wcześniej mimowolnie napomknął - jesteś zalogowany to nie wypisujesz głupot i nie siejesz hejtu. Działam na kilku forach, na wszystkich jest obowiązek logowania żeby móc cokolwiek napisać i jest porządek. I wolność słowa ma się bardzo dobrze.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 mar 2016, 10:43

O swobodzie wolności słowa w twoim wydaniu to sie wczoraj przekonałam. Wcześniej człowiek mógł spokojnie wyrazić swoje zdanie tylko dlatego, że nie mieliscie w swoich rękach uprawnień, zeby poprzez zamykanie tematu, czy grożąc usuwaniem postów udawadniać innym swoich racji. A czas pokazał, że rządziła wami obłuda i działanie na korzysc władzy.
A ze swojego doświadczenia wiem, że jezeli ktoś bedzie chciał komuś naubliżać, spamować, to i logowanie mu nie będzie przeszkadzało , tylko będzie tworzył wciąż kolejne konta do tego celu. To po co niektórym utrudniać życie i np. zmuszać do rejestrowania sie do jednego czy kilku zapytań.
Wydaje mi sie, że widzisz w tym tylko konkretny cel dla siebie. Znaleźć pretekst do zablokowania niewygodnych uzytkowników dla siebie i żeby później nie mieli dostępu do forum. W ten sposób pozbędziesz sie ich raz na zawsze.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 11:14

Punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.
Administrator - niby nic, a jednak jakieś tam koryto. :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 11:21

Koryto puste a konkurencja duża :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 mar 2016, 11:34

To po co się świnie pchają do pustego koryta?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 13:03

Jeśli można, zachodzę w głowę na czym może polegać "duży" problem z zalogowaniem? I nic mi do głowy nie przychodzi. Wpisać swój adres pocztowy, oryginalnie się nazwać, dodać ulubiony awatar i tyle "problemu". Potem zapamiętać w przeglądarce swoje dane i być szczęśliwym :lol:. Zazdroszczę takich problemów, naprawdę :D
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 13:45

Samo logowanie to może nie problem, jesli przeglądarka pamięta hasło, które samemu mozna zapomniec,jesli nie korzysta się często z forum lub przez dłuższy okres czasu. I wtedy pozostaje zabawa w nową rejestrację, a nawet i założenie kolejnego konta email. Rejestracja jest dobra dla ludzi często korzystających z forum, ale nie dla tych, którzy sporadycznie chcą zasięgnąć jakichś informacji. A takich nie brakuje. A konieczność rejestracji w takich sytuacjach zniechęca. Pół bidy jeśli rejestracja przebiegnie pomyślnie. Ja np. miałam z tym problem, wyskakiwało mi, ze taki nick już istnieje. Nie pomagało przyjecie innego nicka ani nowy email. Takze w celu pomyślnego zakończenia rejestracji nie obyło się bez emailowej korespondencji z adminem.
Nie każdy tez ma konto email, a jak sie rzadko z niego korzysta to i hasła mozna zapomnieć., tak jak ja zapomniałam do swojego drugiego konta. A i z kontami miałam problem , bo były rzadko używane i mi je likwidowali.
I naprawdę nie rozumiem po co wszystkich zmuszac do rejestracji.
Mnie jest bez róznicy czy autorem tematu jest osoba zarejestrowana czy tez nie, tak jak nie robi mi róznicy czy rozmawiam z osobą zarejestrowaną czy tez nie.
A tobie noteev jaką robi to róznicę?
Czy az taką kontrolę chcecie miec nad pozostałymi użytkownikami?
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x