Sprawa pisania postów przez użytkowników niezalogowanych - O serwisie OPS.pl

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]

Zdanie Pani/a nt. wprowadzenia możliwości pisania postów jedynie użytkownikom zalogowanym?

Czas głosowania minął 15 mar 2016, 12:01

Wg mnie może zostać wprowadzona taka opcja.
104
49%
Będzie to dla mnie duży problem i jestem przeciw temu.
94
44%
Nie mam zdania na ten temat lub jest mi to obojętne.
16
7%

Liczba głosów : 214

Napisano: 11 mar 2016, 16:53

Odnośnie forum powiem jeszcze.
Mozna powiedziec , ze do tej pory forum funkcjonowało bez administratorów i moderatorów i miało sie bardzo dobrze. Nie było spamowania, a obelgi jeśli sie pojawiły pod czyimś adresem były bardzo sporadyczne. Ot poniosły kogoś emocje , to dał im upust, ale też kończyły się szybko bez żadnej interwencji. Takie sytuacje miały miejsce w gorącym okresie po wyrokach trybunału, kiedy niektórzy, którzy obecnie sa m.in. administratorami na forum wykorzystując swój autorytet i niewiedzę innych propagowali stosowanie bezprawia.
Także nie wiem w jakim celu zostali wprowadzeni, skoro bałagan jaki był z powodu mnogości zakładanych tematów, taki jest. Ludzie po prostu tak sie przyzwyczaili, że zamiast tracić czas na szukanie, wygodniej jest im zadać szybko pytanie i oczekiwac odpowiedzi w swoim temacie. I tego sie nie zmieni.
Także funkcja administratorów i moderatorów na tym forum wydaje sie raczej zbyteczna, a ich istnienie jest chyba tylko po to, zeby niektórzy z nich musieli pokazać swoją wyższość nad normalnymi uzytkownikami.
Ubi ius incertum, ibi ius nullum. – gdzie prawo niepewne, tam nie ma prawa
m&m
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 14:42
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 17:08

1. To jest ankieta informacyjna i nie przesądza o niczym - pisane było w tym temacie!
2. UWAGA! :) problem hasła. Jeśli ktoś zgubi lub nie zapamięta hasła wystarczy wysłać wiadomość do administratora ([email protected]) a takie hasło m. in. jest resetowane i wysyłane na maila :) - problem rozwiązany tego mocno poważnego powodu :)
3. Rozważany ale to rozważany i jeszcze raz powtórzę że jedynie rozważane jest wprowadzenie rejestracji. Która miałaby powstrzymać falę hejtu (nie lubię tego słowa). Bo wszyscy widzą, że od paru tygodni było sporo tego. Teraz się uspokaja, jeśli będzie na normalnym poziomie jak dawniej to pomysł mówiąc kolokwialnie odejdzie do lamusa :)
4. Rejestracja to nie kontrola nad użytkownikami a jej założeniem miało być to z pkt. 3.

P.S. Jak pracownik nie potrafi zapamiętać swojego hasła do forum które pewnie ma takie same jak wszystkie inne to co to za problem? A chyba, że Alzheimer :D - żart.
P.S. 2 Ja pamiętam wiele haseł i loginów a sporo tego jest wraz z różnymi hasłami np. Amazis, Nemezis, Izyda, Emp@tia - do kont moich i administratora; 3 różne poczty, kilka for dyskusyjnych; sklepy; serwisy itd.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 mar 2016, 18:09

Hejtu juz nie ma, ale hejt jak sobie dawał rade,to jak będzie chciał da sobie radę nawet przy wprowadzonej rejestracji. Ale sama rejestracja będzie juz duzym utrudnieniem dla ludzi korzystających sporadycznie z forum. I w takiej sytuacji nikomu nie będzie się chciało szukać kontaktów z administratorami .

A co do pamięci, nie każdy ma dobrą pamięć, nawet w młodym wieku. Ja tez jeszcze nie tak dawno z łatwością zapamiętywałam, nie tylko hasła ale i numery telefonów, i chyba jestem dużo starsza od ciebie. Ale niestety jak podejrzewam życie w stresie zjada mi pamięć, a może to rzeczywiście początki Alzheimera. Jakby nie było opiekuję sie mamą chorą na tę chorobę w głębokim jej stadium. Także nie jestem pracownikiem a opiekunką, która tu przeprowadziła masę rozmów odnośnie swiadczeń opiekuńczych, co do rozwiązań ktorych mieliśmy bardzo rozbieżne zdania. Także intencje niektórych tu, chociazby Toma w stosunku do mnie nie sa mi obce.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2016, 18:14

dla mnie osobiście nie ma różnicy czy będę zalogowany czy nie
tarzan

Napisano: 11 mar 2016, 20:56

Co do przymusowej rejestracji najlepszą odpowiedz powinna dać ogromna przewaga piszących użytkowników niezarejestrowanych, którzy mają możliwość zarejestrowania sie , a mimo tego nie chcą skorzystać z tej opcji, nad zarejestrowanymi.
Czy jest sens uszczęśliwiać ich na siłę, narzucać swój dyktat?
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2016, 15:38

kiedyś był moment, że tylko zalogowani mogli się wypowiadać.
Stworzyłam konto, ale.... nie korzystałam z niego, bo za dużo zachodu. Więc nie pisałam nic.

Róbta co chceta, ale logowań to ja mam sporo - komp, poczta ops, poczta prywatna, helios, płatnik,fb, bonprix :) itp.... i mnie wystarczy
kolo32

Napisano: 16 mar 2016, 13:40

jestem za logowaniem.
klementyna
Stażysta
Od: 02 mar 2016, 9:14
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2016, 14:05

Witam ja również zostałam zablokowana na forum bo napisałam coś co się nie spodobało adminowi. Także o wolności słowa to forum nie słyszało. Szkoda ale jakoś przeżyję bez możliwości pisania postów.
Pozdrawiam.
Aniusia

Napisano: 16 mar 2016, 14:08

Niemożliwe post został zamieszczony, chyba dlatego że mam nowy komputer.
Pozdrowienia dla admina, możesz mnie znów zablokować.
Aniusia

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x