Sprawa Wolwowicza
Re: Sprawa Wolwowicza
ja słyszałam, że on to taki piorunochron, któremu komuchy na wiele pozwalały a teraz to on bezrobotnym jest
I dlatego go komuchy zamknęły w więzieniu w odróżnieniu od Wałęsy, który był na kurso-wczasach w Arłamowie? Nawet żonę mu przywieźli /Wałęsie/ w wiadomych celach.
Do ~a...
Najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny... jadą chłopcy radarowcy... wstań Zenek, wstań... to kilka fraz z tekstów piosenek Andrzeja Rosiewicza. Dla pokolenia dzisiejszych 40-sto i więcej latków te piosenki na przełomie lat 70/80-tych, to były piosenki kultowe. Warto podkreślić, że w tamtych czasach twórczość Rosiewicza wpisywała się w nurt myśli niezależnej wobec panującej w latach PRL ideologii jedynie słusznej, bronionej przez reżim towarzyszy z PZPR.
O tym, że ówczesna władza zezwalała na taką twórczość niezależną też słyszałem. Mówiło się że reżim pozwala na takie zjawiska niezależne traktując je jako tzw. wentyl bezpieczeństwa społecznego. Dotyczy to działaności osób takich jak m. in. Laskowik, Smoleń, Pietrzak, Kaczmarski, Gintrowski.
Najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny... jadą chłopcy radarowcy... wstań Zenek, wstań... to kilka fraz z tekstów piosenek Andrzeja Rosiewicza. Dla pokolenia dzisiejszych 40-sto i więcej latków te piosenki na przełomie lat 70/80-tych, to były piosenki kultowe. Warto podkreślić, że w tamtych czasach twórczość Rosiewicza wpisywała się w nurt myśli niezależnej wobec panującej w latach PRL ideologii jedynie słusznej, bronionej przez reżim towarzyszy z PZPR.
O tym, że ówczesna władza zezwalała na taką twórczość niezależną też słyszałem. Mówiło się że reżim pozwala na takie zjawiska niezależne traktując je jako tzw. wentyl bezpieczeństwa społecznego. Dotyczy to działaności osób takich jak m. in. Laskowik, Smoleń, Pietrzak, Kaczmarski, Gintrowski.
No właśnie zdarzenie w Polsacie pokazało, że duża grupa społeczna nie może liczyć na pluralizm w polskojęzycznych mediach. Dzięki Bogu, że jest TV Trwam, w której możemy obejrzeć choćby genialne poznańskie słowiki. Za to, w TV Kultura 3/4 programu wypełniają ruskimi filmami a 1/4 propagandowymi gniotami.
Zdarzenie z Polsatu pokazało także, że sekowanie TV Trwam jest systemowym niszczeniem i wynika z ideologii, w której tolerancja oznacza wyłącznie tolerancję dla \"swoich\".
Zdarzenie z Polsatu pokazało także, że sekowanie TV Trwam jest systemowym niszczeniem i wynika z ideologii, w której tolerancja oznacza wyłącznie tolerancję dla \"swoich\".
A mnie najbardziej rozbawiła piosenka o \"różowej taczce\" załadowanej na full gnojem! Czyżby różowi z POlsatu nie załapali przytyku?
co ty ~Polak nie powiesz - no patrz ~Polak nie wiedziałem a toś prawdy odkrył nie powiem, że oczywiste!
Polak do ~a...
Nie odkrywam, tylko piszę o tym co słyszałem.
Raczej za słabość totalitarnego systemu uważam
możliwość twórczości niezależnej w tamtych czasach.
Wszystkiego nie da się kontrolować . Przede wszystkim
myśli niezależnej nie da się kontrolować, więc ta ubecka wrzutka
na temat wentyla bezpieczeństwa, to moim zdaniem ściema.
A tobie o co chodzi?
Nie odkrywam, tylko piszę o tym co słyszałem.
Raczej za słabość totalitarnego systemu uważam
możliwość twórczości niezależnej w tamtych czasach.
Wszystkiego nie da się kontrolować . Przede wszystkim
myśli niezależnej nie da się kontrolować, więc ta ubecka wrzutka
na temat wentyla bezpieczeństwa, to moim zdaniem ściema.
A tobie o co chodzi?
Oprócz Sprawa Wolwowicza - HYdE PaRK przeczytaj również:
prosze o pomoc
jak napisać koncepcje pracy ops??? pomocy
praca do 20.00
Prosze o poradę
Wielka szkoda
Co powiedziała Kudrycka?
Jak nas urabiają
GŁOSUJĘ NA SLD
NIE dla dwudniowych wyborów !
Dar Obecności