sprawozadnia MPiPS oraz rzeczowo-finansowe - Stare tematy

Strona 1 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 27 cze 2012, 15:09

czy zgadzacie e sie ze mną że trzeba zrobić teraz 2 sprawozdania, MPiPS i te nowe?a co ze zbiorami centralnymi?Do kiedy trzeba wykonać te sprawozdania?Zadzwia mnie fakt że w dwóch sprawozdaniach nie mam gdzie wykazać kontynuacji nauki w starej kwocie tj. 494,10 zł z rodzin zastępczych?
Czekam na wasze opinie:-)))
~anka

Napisano: 27 cze 2012, 16:14

Tak, należy robić 2 sprawozdania, a pomoc dla osoby usamodzielnianiej z rodziny zastępczej (lub z placówki opiekuńczo wychowawczej) wykazujemy w sprawozdaniu z pieczy, a nie w MPiPS-03. Pomoc dla osoby usamodzielnianiej z innych placówek niż RZ lub POW wykazujemy w MPiPS-03.
~Tomek

Napisano: 27 cze 2012, 16:36

no o.k, tak podejrzewałam ale... czy stare kontynuacje nauki właduje zgodnie ze starym podziałem tzn.kontynuacja nauki dla wychowanków rodzin zastępczych spokrewnionych?czy musze tych wychowanków co dostają 494,10 dzielić zgodnie z tabelą A. (spr.rzeczowo-finasowe)zgodnie z nowym podziałem tzn:rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe, choć kiedyś jak ustalałam te stare kwoty to nie było takich podziałów?:-))) zagmatwałam hahaha
~anka

Napisano: 27 cze 2012, 17:21

Bardzo ciekawy problem, bo w starym wywiadzie cz. 8 dla tych starych decyzji, kontynuowanych nie ma takiego podziału dla rodzin zastępczych, zgodnego z nową ustawą.
~Tomek

Napisano: 27 cze 2012, 23:27

czyli 2 sprawozdania a kiedy będzie jedno? jak za przeproszeniem wymrą \"stare\" rodziny?
~aga

Napisano: 28 cze 2012, 11:28

a czy wiadomo coś o terminach sprawozdań?a do tych 2 sprawozdań dochodzą jeszcze składki:-))))
~anka

Napisano: 28 cze 2012, 11:44

NIe będzie jednego, bo w ustawie o pomocy społecznej pozostały usamodzielnienia z innych placówek niż rodziny zastępcze i placówki opiekuńczo-wychowawcze oraz pomoc dla cudzoziemców. Także przy obecnym stanie prawnym będą dwa sprawozdania.
~Tomek

Napisano: 28 cze 2012, 13:02

Posłaliśmy dziś pytanie do MPiPS o to

\"W jaki sposób podzielić \"stare kontynuacje nauki\" dla osób usamodzialnianych na poszczególne kolumny Tabeli A (powiat), jeśli:
- poprzedni podział rodzin zastępczych nie jest zgodny z obecnym, czyli: rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe wg którego zrobione są kolumny tabeli
- dotychczas, czyli w sprawozdaniu MPiPS-03 nie było takich podziałów, pomoc wykazywana była w jednym wierszu dotyczącym usamodzielnienia z rodzin zastępczych, bez podziału wg rodzajów rodzin, a również wywiad z osobami usamodzielnianymi nie wymagał podawania rodzaju rodziny zastępczej, którą osoba usamodzielniana opuszczała.
Ta sytuacja dotyczy wielu osób, które zaczęły proces usamodzielniania w poprzednich latach i obecnie jest on kontynuowany na dotychczasowych zasadach bez zmiany decyzji.
Jak w tych sytuacjach wypełnić kolumny Tabeli A ?\"

jak będziemy mieli odpowiedź, to podzielimy się z tobą, Aniu
~Tomek

Napisano: 28 cze 2012, 14:04

dziękuje bardzo:-)))
~anka

Napisano: 29 cze 2012, 16:57

hej, tak śledze ten problem, i też ciekawi mnie rozwiązanie ale powidzcie mi gdzie jest ta Tabela A o której tak mówicie
dzięki
~kir

Strona 1 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x