sprawozadnia MPiPS oraz rzeczowo-finansowe - Stare tematy

Strona 6 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 13 lip 2012, 15:05

a gdzie w aplikacji piecza zastępcza jest lista rodzin?
ja jeszcze nie wprowadziłam do tej aplikacji żadnej rodziny i chcę je przenieść ale nie widze tej listy rodzin
~aga

Napisano: 13 lip 2012, 15:41

czy wynagrodzenia dla rodziny zawodowej i koordynatora wykazujemy netto, brutto, czy brutto- brutto?
~J

Napisano: 13 lip 2012, 15:44

czy ryczałt na dojazdy dla koordynatora wykazujemy w wydatkach (- tabela J)
~J

Napisano: 13 lip 2012, 15:46

Lista rodzin jest pod przyciskiem Rodziny na głównym oknie Pomostu. Jeśli dopiero zaczynasz to będzie pusta, i dopiero trzeba przypisać rodziny które były już wcześniej w aplikacji \"pomoc społeczna\" do aplikacji \"piecza\" jako kolejnej. Proponuję poczytać to: https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 19&t=14420
jest tam między innymi podany sposób jak przenosić te rodziny.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 13 lip 2012, 17:03

ja z tego wyjaśnienia to nic nie rozumię
a gdzie ta lista rodzin jak się zaloguję na pieczy
a tak w ogóle to widz, że pomost policzył mi tosprawozadanie rzeczowo - finansowe a co to są za dane? zliczone z pomocy społęcznej??
~aga

Napisano: 13 lip 2012, 17:16

To może podaj mi tel. na prywatną wiadomość, zadzwonię i pomogę.
~Tomek

Napisano: 16 lip 2012, 15:58

@Anka, zgodnie z obietnicą, przeklejam odpowiedź jaką otrzymaliśmy dziś na Twoje pytanie:

\"no o.k, tak podejrzewałam ale... czy stare kontynuacje nauki właduje zgodnie ze starym podziałem tzn.kontynuacja nauki dla wychowanków rodzin zastępczych spokrewnionych?czy musze tych wychowanków co dostają 494,10 dzielić zgodnie z tabelą A. (spr.rzeczowo-finasowe)zgodnie z nowym podziałem tzn:rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe, choć kiedyś jak ustalałam te stare kwoty to nie było takich podziałów?:-)))\"

odpowiedź:

\"Odpowiadając na przesłane pytanie pragnę poinformować, że biorąc pod uwagę zakres i szczegółowość składanego sprawozdania jednostki samorządu terytorialnego powinny zawrzeć informacje na temat rodzaju rodziny, z
której pochodzą osoby usamodzielniane. W przypadku osób usamodzielnionych przed wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, taka informacja także powinna być uwzględniona, Jednostki
Samorządu Terytorialnego mogą taką informację w ramach swoich kompetencji uzyskać\"

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 16 lip 2012, 17:16

a zboiry to można już wysyłać?
mnie nie chcą się liczyć nie mogę wpisać, ze za 2 kwartał
~pcpr

Napisano: 18 lip 2012, 9:29

do kiedy trzeba wysłać sprawozdanie rzeczowo-finansowe?
~m-

Napisano: 19 lip 2012, 11:17

co ze zbiorami centralnymi? robimy?
~PCPR

Strona 6 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x