Napisano: 16 lip 2012, 15:58
@Anka, zgodnie z obietnicą, przeklejam odpowiedź jaką otrzymaliśmy dziś na Twoje pytanie:
\"no o.k, tak podejrzewałam ale... czy stare kontynuacje nauki właduje zgodnie ze starym podziałem tzn.kontynuacja nauki dla wychowanków rodzin zastępczych spokrewnionych?czy musze tych wychowanków co dostają 494,10 dzielić zgodnie z tabelą A. (spr.rzeczowo-finasowe)zgodnie z nowym podziałem tzn:rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe, choć kiedyś jak ustalałam te stare kwoty to nie było takich podziałów?:-)))\"
odpowiedź:
\"Odpowiadając na przesłane pytanie pragnę poinformować, że biorąc pod uwagę zakres i szczegółowość składanego sprawozdania jednostki samorządu terytorialnego powinny zawrzeć informacje na temat rodzaju rodziny, z
której pochodzą osoby usamodzielniane. W przypadku osób usamodzielnionych przed wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, taka informacja także powinna być uwzględniona, Jednostki
Samorządu Terytorialnego mogą taką informację w ramach swoich kompetencji uzyskać\"
pozdrawiam