sprawozdanie - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 30 gru 2013, 11:17

Witam mam pytanie w tym roku robię pierwszy raz sprawozdanie za cały rok i mam pytanie jak wpisujecie liczbę uczniów bo brany jest pod uwagę okres styczeń - czerwiec i wrzesień -grudzień łącznie a dziecko chodziło do podstawówki od września jest już w gimnazjum lub chodziło do gimnazjum a od września jest to szkoła średnia jak przeliczacie uczniów bo są to dwa okresy bardzo proszę o pomoc bądź jakąś wskazówkę będę bardzo wdzięczna
~daria

Napisano: 03 sty 2014, 9:46

jeśli dany uczeń pobierał stypendium w tych dwóch okresach,to powinien być wykazany raz
~xyz

Napisano: 03 sty 2014, 15:03

A CO JEŻELI W OKRESIE OD STYCZNIA DO CZERWCA BYŁO 50 UCZNIÓW A W OKRESIE OD WRZESNIA DO GRUDNIA 53?
~Monika

Napisano: 03 sty 2014, 16:34

do końca takiej pewności nie mam, bo jeśli do czerwca był uczniem podstawówki to kwota stypendium zostanie przypisana do szkół podstawowych, a jeśli od września jest uczniem gimnazjum to kwota za ten okres wchodzi na liczbę uczniów gimnazjum. Więc jeśli wykaże się raz tylko ucznia to jest przekłamanie, natomiast jeśli 2 razy to zawyżanie. I bądź tu mądry!!! sam nie wiem jak do tego podejść.
~xxxaaa

Napisano: 03 sty 2014, 22:30

w takim razie macie jakieś inne sprawozdanie
moje kuratorium chce tylko kwotę otrzymaną, kwotę uznaną za wykorzystaną, liczbę uczniów,którzy skorzystali z pomocy z uwagą,że jeśli jeden uczeń korzystał w okresie od stycznia do czerwca i od września do grudnia,to należy go wykazać tylko jeden raz oraz kwotę środków własnych, datę oddania dotacji i szczegółowe wyjaśnienie w przypadku zwrotu dotacji

nie mam żadnych rubryk z podziałem na klasy i typy szkół
takie coś wykazuję tylko w kwietniowym SIO

dodam jeszcze, że my nie podpisujemy umów na wypłatę stypendiów i nie mamy żadnych załączników
prośba o rozliczenie dotacji ukazuje się co roku na stronie www naszego kuratorium

~xyz

Napisano: 06 sty 2014, 20:37

no własnie nie wiem jak to policzyć czy podwójnie czy pojedynczo ostatni raz jak dzwoniłam do kuratorium kazali zliczyć pojedynczo a teraz pewnie podwójnie cześć robi tak a część tak i bądz tu madry
~daria

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x