Witam mam pytanie w tym roku robię pierwszy raz sprawozdanie za cały rok i mam pytanie jak wpisujecie liczbę uczniów bo brany jest pod uwagę okres styczeń - czerwiec i wrzesień -grudzień łącznie a dziecko chodziło do podstawówki od września jest już w gimnazjum lub chodziło do gimnazjum a od września jest to szkoła średnia jak przeliczacie uczniów bo są to dwa okresy bardzo proszę o pomoc bądź jakąś wskazówkę będę bardzo wdzięczna
do końca takiej pewności nie mam, bo jeśli do czerwca był uczniem podstawówki to kwota stypendium zostanie przypisana do szkół podstawowych, a jeśli od września jest uczniem gimnazjum to kwota za ten okres wchodzi na liczbę uczniów gimnazjum. Więc jeśli wykaże się raz tylko ucznia to jest przekłamanie, natomiast jeśli 2 razy to zawyżanie. I bądź tu mądry!!! sam nie wiem jak do tego podejść.
w takim razie macie jakieś inne sprawozdanie
moje kuratorium chce tylko kwotę otrzymaną, kwotę uznaną za wykorzystaną, liczbę uczniów,którzy skorzystali z pomocy z uwagą,że jeśli jeden uczeń korzystał w okresie od stycznia do czerwca i od września do grudnia,to należy go wykazać tylko jeden raz oraz kwotę środków własnych, datę oddania dotacji i szczegółowe wyjaśnienie w przypadku zwrotu dotacji
nie mam żadnych rubryk z podziałem na klasy i typy szkół
takie coś wykazuję tylko w kwietniowym SIO
dodam jeszcze, że my nie podpisujemy umów na wypłatę stypendiów i nie mamy żadnych załączników
prośba o rozliczenie dotacji ukazuje się co roku na stronie www naszego kuratorium
no własnie nie wiem jak to policzyć czy podwójnie czy pojedynczo ostatni raz jak dzwoniłam do kuratorium kazali zliczyć pojedynczo a teraz pewnie podwójnie cześć robi tak a część tak i bądz tu madry