stypendium tam gdzie mieszka czy tam gdzie się uczy - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 sty 2014, 10:27

Drugi dzięń pracuję w stypendiach i mam może naiwne pytanie, która gmina wypłaca stypendium: ta ze względu na zamieszkanie ucznia czy ta gdzie na jej terenie się dziecko uczy. Dostałam pismo z innej gminy odnośnie wypłaty II transzy stypendium gdyż dzieci uczą się na terenie mojej gminy. Nie ma nic o zmianie miejsca zamieszkania rodziny. Proszę o życzliwość i pomoc. Dziękuję
~Lilka

Napisano: 03 sty 2014, 10:35

uczniom zamieszkałym na terenie gminy
~xyz

Napisano: 03 sty 2014, 11:54

a gdzie jest taki zapis w ustawie?
~Lilka

Napisano: 03 sty 2014, 12:15

tę kwestię reguluje wasz Regulamin udzielania pomocy, który już w tytule zapewne ma \"... dla uczniów zamieszkałych na terenie gminy XYZ\"
~xyz

Napisano: 03 sty 2014, 14:16

właśnie o to chodzi, że nie ma :-( a kierownictwo się upiera, że taki zapis jest w ustawie.
~Lilka

Napisano: 03 sty 2014, 14:39

Art. 90f. Rada gminy uchwala regulamin udzielania pomocy materialnej o charakterze socjalnym dla uczniów zamieszkałych na terenie gminy, kierując się celami pomocy materialnej o charakterze socjalnym, w którym określa w szczególności:
1) sposób ustalania wysokości stypendium szkolnego w zależności od sytuacji materialnej uczniów i ich rodzin oraz innych okoliczności, o których mowa w art. 90d ust. 1;
2) formy, w jakich udziela się stypendium szkolnego w zależności od potrzeb uczniów zamieszkałych na terenie gminy;
3) tryb i sposób udzielania stypendium szkolnego;
4) tryb i sposób udzielania zasiłku szkolnego w zależności od zdarzenia losowego.
~Renia54

Napisano: 08 sty 2014, 15:42

Miejsce zamieszkania ucznia :)
~Natalia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x