SPRAWOZDANIE - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 01 lip 2015, 8:57

ok, już się wyjaśniło, cyt.:
"Sprawozdanie za II kwartał 2015 z oceny realizacji ustawy o KDR należy sporządzić narastająco od początku roku tzn. od 1 stycznia - 30 czerwca."
sylwia001
Praktykant
Od: 06 lut 2015, 13:51
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 9:13

sylwia001 pisze:odnośnie sprawozdania mam pytanko, gdyż spr. dot. oceny z realizacji ustawy o KDR za II kwartał 2015 roku, ale w tabeli wiersz nr 1 są wnioski rodzin wielodzietnych którym przekazano KDR i należy podać liczbę, zaś obok w kolumnie jest należna dotacja za okres styczeń - czerwiec 2015 roku i teraz mi wytłumaczcie czy należy wpisać liczbę wniosków od kwietnia do czerwca (II kwartał) czy od stycznia do czerwca???
A skąd masz niby sprawozdanie skoro nei było opublikowane jeszcze?
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 9:16

ja już mam w CASie (warm-maz)
sylwia001
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 9:20

sylwia001 II kwartał to II kwartał:) kwiecień, maj, czerwiec :) i nic więcej.
junior

Napisano: 01 lip 2015, 9:33

ok ale w mailu z urzędu wojewódzkiego wyraźnie jest napisane : "Sprawozdanie za II kwartał 2015 z oceny realizacji ustawy o KDR należy sporządzić narastająco od początku roku tzn. od 1 stycznia - 30 czerwca".
sylwia001
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 9:40

No ok ale czy nie ma tam przypadkiem rubryk które dotyczą tylko II kwartału i innych króre dotyczą danych od stycznia do czerwca? Miałem podobne spr. i najpierw była komórka w której pytali o całe pół roku a niżej pytali o 3 miesiące.. a najlepiej to zadzwonic do Urzędu Wojewódzkiego i zapytać.. jesli bedą wiedzieli co ministerstwo mialo na myśli to podpowiedzą:)
junior

Napisano: 01 lip 2015, 12:12

Kasia12 pisze:sprawozdanie do 15 lipca. do 15 sierpnia przekazuje wojewoda ministrowi właściwemu!!!

art. 19.
Minister właściwy do spraw rodziny pozyskuje za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa
w art. 18 ust. 1 pkt 2, dane o realizacji ustawy za okres od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca – w terminie do dnia
15 sierpnia danego roku oraz za okres od dnia 1 lipca do dnia 31 grudnia – w terminie do dnia 15 lutego roku następnego,
w szczególności w zakresie:
1) liczby przyznanych Kart;
2) liczby rodzin wielodzietnych posiadających Karty;
3) liczby dzieci wchodzących w skład rodzin wielodzietnych posiadających Karty;
4) wydatków poniesionych na realizację ustawy;
5) informacji niezbędnych do ustalenia kosztów obsługi zadań gminy związanych z przyznaniem Karty;
6) informacji o przyznanych przez jednostki samorządu terytorialnego uprawnieniach dla członków rodzin wielodzietnych

I półrocze = 15 sierpnia
II półrocze = 15 luty

Art. 20. 1. Wojewoda, o którym mowa w art. 24 ust. 3, oraz organizacja pozarządowa, o której mowa w art. 24 ust. 4,
przekazują ministrowi do spraw rodziny, za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa w art. 18 ust. 1 pkt 2,
informacje na temat negocjacji przeprowadzonych z podmiotami innymi niż instytucje zgłoszone przez właściwych ministrów,
umów zawartych z tymi podmiotami oraz realizacji przez te podmioty obowiązków wynikających z umów.
2. Informacje, o których mowa w ust. 1, są przekazywane za okres od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca –
w terminie do dnia 15 lipca danego roku oraz za okres od dnia 1 lipca do dnia 31 grudnia – w terminie do dnia 15 stycznia
roku następnego.

I półrocze = 15 stycznia
II półrocze = 15 lipca

nas obowiązuje 15 sierpnia

15 lipca dot. umów zawartych z podmiotami - a przecież my umów nie zawieramy !!!

proszę kogoś o potwierdzenie moich myśli bo można nieźle się nakręcić czytając forum (co też mi się przydarzyło i zgłupiałam czytając niektóre sugestie)
ewelinaAA

Napisano: 01 lip 2015, 12:44

Tak nas dotyczy 15 sierpnia
junior

Napisano: 01 lip 2015, 13:27

mogliby napisać jakieś dane techniczne odnośnie tych komputerów, u mnie w UM już informatycy sieją niepokój, że pewnie nie będzie na nich można robić nic innego niż obsługa KDR (czyli stoją 2 kompy na biurku), albo że pewnie będzie trzeba dokupić licencję, żeby można je było włączyć do sieci w urzędzie. Mamy podpisywać umowy użyczenia tylko że nie wiemy co bierzemy...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 13:47

Wielkopolska-też nie mamy w CAS sprawozdania KDR
felicja

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x