Witam. Pracuję na umowę zlecenie do końca tego roku. Nie wiem czy w przyszłym roku dostanę umowę, jeśli tak to będzie to prawdopodobnie w czerwcu. Pod koniec tego miesiąca mam zostać wprowadzona do 3 nowych rodzin i teraz zastanawiam się jak będzie wyglądać moja praca, gdyż na napisanie planu pracy potrzebuję co najmniej miesiąca, więc przy dobrych wiatrach początkiem grudnia powinnam mieć ustalony plan z każdą z tych rodzin. I teraz moje pytanie jak zrobić sprawozdanie końcowe gdy na planie z rodziną pracowało się niecały miesiąc?
Ja w takiej sytuacji bym w ogóle planu nie sporządzała i tak prawdopodobnie nie będzie szans, by coś konkretnego z niego wypracować. Jeśli już koniecznie muszą Ci te rodziny przydzielić pociągnij przez te dwa miesiące diagnozę i w sprawozdaniu opisz jej wyniki. W ogóle należałoby tu jednak jakoś przemówić Kierownictwu do rozsądku, że przydzielenie rodziny asystenta ze świadomością, że współpraca po dwóch miesiącach zostanie przerwana jest bez sensu. Chyba, że zaraz po Tobie wchodzi ktoś nowy. Wtedy tym bardziej plan zostawiłabym następcy no i tym bardziej powinni się wstrzymać do stycznia z przydzieleniem asystenta.