rozporządzenia się nie przeczytało https://www.mpips.gov.pl/gfx/mpips/userf ... 021201.pdf
§ 3.
1. Za okres od dnia wejścia w życie ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci do dnia 30 września 2017
r. gmina przekazuje wojewodzie, zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie art.
23 ust. 6 ustawy o świadczeniach rodzinnych, drogą elektroniczną, w
terminie do 7. dnia miesiąca następującego po upływie każdego miesiąca, miesięczne sprawozdanie rzeczowo-finansowe z realizacji zadań z zakresu świadczenia wychowawczego. Przepisów § 2 ust. 1 i 3 nie stosuje się.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Drogą elektroniczną czyli? W CAS takich sprawozdań nie było, ba ja tam takich sprawozdań (typowych z rozporządzenia) nie robiłem i nie wysyłałem do wojewody (bo jak skoro w CAS nie było), nie miałem również telefonów o jakimś zaległym sprawozdaniu
no co Ty?? ja ciągle jakieś robię ... to do UW, to do MPiPS
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
No to właśnie o to chodzi. Podejmując pracę wiedziałem co ma być (jakie sprawozdania) ale potem rzeczywistość okazała się całkiem inna . Po co wypuszczali te rozporządzenie razem z ustawą skoro i tak można ją o kant 4 liter rozbić