karta-rozwód - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 lip 2015, 13:19

Witam, takie pytanko techniczne.
Powiedzcie mi proszę, w chwili gdy klientka składa wniosek na siebie i dzieci, zapytałam o męża, powiedziała że są po rozwodzie i na niego nie składa wniosku.
Powinnam wziąć wyrok czy przyjąć jak jest-nie ma we wniosku to nie wnikam dlaczego tylko przyjmuję jak jest-z pozostałymi załącznikami?
Pozdrawiam :)
sylwiadm

Napisano: 30 lip 2015, 13:25

a w którym artykule ustawy mowa jest o jakimkolwiek WYROKU o rozwodzie:)?? nie ma ani słowa :) a może pan chce wniosek sam na siebie złozyć:) nie wnikaj a może pan chce ubiegac sie w innym mieście o karte nikt mu nie zabroni.. nie wnikaj bierz co daje i co niezbędne i do przodu..:)
junior

Napisano: 30 lip 2015, 13:31

Tak też właśnie myślę ;) nie ma co kombinować ;)
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
sylwiadm

Napisano: 30 lis 2015, 13:24

A jak się ma do tego paragraf 2 ust.4 Małżonek rodzica .który nabył uprawnienia wynikające z programu ,nie traci tych uprawnień mimo wystąpienia zmian mających wpływ na uprawnienie do korzystania z programu chyba że uprawnienia wynikajace z programu utracił rodzic lub małżeństwo z rodzicem zostało unieważnione lub rozwiązane przez rozwód
Ola 70

Napisano: 30 lis 2015, 16:00

Ola 70 pisze:A jak się ma do tego paragraf 2 ust.4 Małżonek rodzica .który nabył uprawnienia wynikające z programu ,nie traci tych uprawnień mimo wystąpienia zmian mających wpływ na uprawnienie do korzystania z programu chyba że uprawnienia wynikajace z programu utracił rodzic lub małżeństwo z rodzicem zostało unieważnione lub rozwiązane przez rozwód
z tego co zrozumiałam to ta pani jest dopiero w trakcie składania wniosku, więc nie rozumiem dlaczego pytasz o ten artykuł?

przecież ten zapis ustawy nie ma tutaj zastosowania w przypadku tej rodziny, ponieważ wnioskodawczyni dopiero złożyła wniosek, i nie wnosi o przyznanie karty dla byłego męża bo on nie należy już do członków jej rodziny, nie wykazuje go we wniosku i przecież nie wnosi o kartę dla niego

tutaj dokument potwierdzający rozwód nie jest potrzeby, ta pani nie przyszła aby zgłosić zmiany ale po to żeby zawnioskować o KDR dla swojej rodziny (czyli siebie i trójki dzieci)
aasd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem