oni chcą tak szacunki powinny uwzględniać zmiany przepisów prawa wejście z dniem 1 maja ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłącie zasiłków dla opiekunów CZYLI RODZICE NA DZIECI??? CZY WYRÓWNANIA?????
i ustawy z dnia 23 kwietnia 2014 . o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych CO TO ZA USTAWA?????? do jutra wysłać no nie mogę......
ŚP zwiększamy o kwotę 180 zł, zdrowotnych nie wyrónujemy tylko społeczne, poprostu robimy zapotrzebowanie na budżet do końca roku z ZDO, z wyższą kwotą ŚP, tez miałam do dzisiaj ale juz sie z tym uporałam
To dot. dwóch ustaw: ZDO oraz podwyższenia sp z 620 na 800 zł.
Pod uwage trzeba wziac:
1/ wyr. zdo od VII do IV + odsetki
2/ zdo od V do XII
3/ roznica pomiedzy podwyższonym sp a obecnym od V do XII 9tj. po 180 zł na osobie na m-c )
4/ składki społ. od ZDO za okres od lipca 2013 do grudnia 2014
5/ skladki społ. od podwyzszonego swiadczenia( tj. 49.54 zł na osobę na m-c )
6/ składki zdrowotne od zdo od maja do grudnia
7/ składki zdr. od podwyższ. sp. tj. 16,20 na osobe na m-c
8/ no i 3% od nadplanu
ja w rezultacie wziałem tak :
z list wypłat wyliczyłam kazdy miesiac na wypłaty sw. rodzinnych
obliczyłam roznice o jaka wzrosnie SP czyli 180 zł i pomnozyłam razy liczbe osob i w kazdym miesiacu pododawałam
potem wyrównania zasiłków liczba osob x kwota x 10 mies wyszło mi ilemusze miec zapotrzebowania na wypłaty wyrównan
wyliczyłam tez ze srednio ok 300 zł wyniosą odsetki wiec pomnozyłam je x ilczbe osob
potem takze policzyłam ile osob moze meic opłacane skłądki społeczne i zdrowotne
i dzieki temu wkoncu uzyskałam jakies sensowne wyliczenia
TO DLACZEGO PISZĄ USTAWY Z DNIA 4 KWIETNIA KTÓRA WCHODZI OD 1 MAJA 2014 R. I I USTAWY Z DNIA 23 KWIETNIA 2014 R. O ZMIANIE USTAWY O ŚWIADCZENIACH RODZINNYCH CZEKAJĄCA NA PODPIS??????
TA PIERWSZA Z 4 KWIETNIA TO OPIEKUNOWIE WYRÓWNANIE A TA O ZMIANIE ŚR ??????