Witam! Czy już ktoś widział sprawozdanie? Mam pytanko: czy liczba osób to całe rodziny co złożyły wniosek (liczymy wtedy wszystkich) czy chodzi może tylko o osoby co złożyły wniosek?
Chyba osoby to wszystkie osoby korzystające , a rodziny to liczba rodzin które złożyły wniosek napisałaś tak jakoś niezrozumiale a sprawozdania takiego jeszcze nie mam.
Sorki, spróbuję lepiej wytłumaczyć. Mamy dać dane: liczba osób, liczba rodzin, liczba świadczeń oraz kwota za okres od 01 lutego (u nas od 1 kwietnia) do 30 września. I tak myślę, że liczba osób to liczba wszystkich osób które ujęte są w składzie rodziny, bo inaczej to po co podawać dwa razy liczbę osób, które złożyły wnioski (to jest to samo co liczba rodzin).
A mnie się wydaje ,że liczba osób to liczba dzieciaków otrzymujących świadczenie i liczba świadczeń powinna być taka sama jak liczba osób. A co do rodzin to ile wpłynęło wniosków.
Liczba osób to chyba liczba dzieci, na które są przyznane świadczenia, liczba rodzin to liczba rodzin, które pobierają świadczenia a liczba świadczeń to łączna liczba świadczeń wypłacona w zdefiniowanym okresie.