Wniosek bez rozpatrzenia i co dalej.... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 paź 2016, 15:48

Wniosek z czerwca, wezwanie w sierpniu - nieodebrane awizowane list powrócił, październik - zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia. Teraz klient dzwoni, że nic nie wiedział, nie odebrał bo nie było awiza w skrzynce?

Co w takiej sytuacji zrobić? domaga się wyrównania od kwietnia
ksp

Napisano: 12 paź 2016, 16:50

Mój wniosek rops/Toruń rozpatruje od czerwca. W sierpniu wysłano o dodatkowe info, ale listonoszowi nie chciało się zapukać do drzwi a awizo w inną skrzynkę pocztową. Ale, jest infolinia na którą czesto dzwonie, dlatego wiem, że owe pismo było. Pan widać mało interesowny, ale rozczeniowy.
Tak poza tym..moj wniosek jest juz rozpatrzony, decyzja zatwierdzona..podpisana. Ja się pytam, na jakiej podstawie pani nie chcę wydać/wysłać decyzji? Odnoszę wrażenie, celowowego przetrzymywania..tlumaczenie takie-mamy całe województwo?! Ok rozumiem..ale trochę to słabe
Klient rops

Napisano: 13 paź 2016, 7:07

Nieodebrana poczta jak wróci jest traktowana jako odebrana. Więc to że nie odebrał jego sprawa a nie twoja jego wina sprawdź aby adres czy dobrze był wysłany. Zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia to nie decyzja więc nie przysługuje prawo do odwołania.
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x