Sprawozdanie Rb-27S w SJO Bestia
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowością OPS
- Kontakt:
Sprawozdanie Rb-27S w SJO Bestia
Korzystacie z tego programu do sprawozdań? Program krzyczy mi błąd, że paragraf 0980 nie może wystąpić w sprawozdaniu JST. Mieliście tak kiedyś?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie Rb-27S w SJO Bestia
Robię sprawozdania przez "Bestię" ale w § 0980 mam w spr. RB 27ZZ i nic mi "nie krzyczał" jak do tej pory. W Rb 27 S nie wykazuję funduszu
-
- Referent
- Kontakt:
u nas Pani Skarbnik tak chce, więc tak robię, ale mówiłam jej, że nie powinnam tego wykazywać.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam pytania: Czy Bestia w zbiorczym Rb-27S nie przyjmuje 098?
Czyj to jest pomysł by w jednostkowym Rb-27S nie wykazywać FA ?
Czyj to jest pomysł by w jednostkowym Rb-27S nie wykazywać FA ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
A ja zapytam tak: a po co w OPS kumulować dochody FA: raz w Rb 27ZZ a raz w Rb. 27S?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
A ja mam takie pytanko: z jakiego przepisu wynika, że powinniśmy wysyłać jednostkowe sprawozdania przez Bestię?
-
- Referent
- Kontakt:
nie kumuluję dochodów, bo w RB-27S wykazuję część należną JST, a w RB-27ZZ część należną budżetowi Państwa.Ola II pisze:A ja zapytam tak: a po co w OPS kumulować dochody FA: raz w Rb 27ZZ a raz w Rb. 27S?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeżeli z definicji, Rb-27S jest sprawozdaniem z wykonania planu dochodów budżetowych samorządowej jednostki budżetowej to jest oczywistym, że powinno być kompletne i zawierać również dochody związanie wykonywaniem zadań zleconych w części przypadającej gminie.Ola II pisze:A ja zapytam tak: a po co w OPS kumulować dochody FA: raz w Rb 27ZZ a raz w Rb. 27S?
Odbiorcą jednostkowego sprawozdania Rb-27S jest rachunkowość budżetu gminy. Na podstawie tego sprawozdania organ ujmuje w księgach rachunkowych budżetu wykonane przez jednostkę dochody oraz prowadzi rozliczenie przekazywania tych dochodów do budżetu.
Gmina sprawozdanie jednostki samorządowej Rb-27S jako sprawozdanie zbiorcze sporządza na podstawie kompletnych sprawozdań jednostkowych Rb-27S.
Natomiast Rb-27ZZ jest sprawozdaniem z wykonania planu dochodów związanych z realizacją zadań zleconych i jest sporządzane dla dysponentów przekazujących dotację.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie ma takiego przepisu. Gmina przyjęła takie rozwiązanie, że sprawozdania jednostkowe w jednostkach wprowadzane są do jednostkowych BESTII które tworzą pliki sprawozdań w formacie XML, wczytywane następnie do BESTII JST która na podstawie tych plików tworzy plik XML sprawozdania zbiorczego przesyłanego do RIO.Paulinka z GOPSu pisze:A ja mam takie pytanko: z jakiego przepisu wynika, że powinniśmy wysyłać jednostkowe sprawozdania przez Bestię?
Ja stosuję inne rozwiązanie. Na podstawie sprawozdań jednostkowych tworzę w organie sprawozdanie zbiorcze w XML które przekazuję do BESTII JST, która to sprawozdanie przesyła do RIO.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Ja wykazuję dłużników tylko w sprawozdaniu 27zz a w 27s Gmina na podstawie informacji uzupełniającej do sprawozdania 27zz część B oraz dodatkowo informacji odnośnie wykonania dochodów którą daję do gminy wraz ze sprawozdaniami.
Oprócz Sprawozdanie Rb-27S w SJO Bestia - Księgowość przeczytaj również:
Zwroty refundacje wydatków ...do przemyślenia
wpłata komornika w euro - prowizja
wyrównanie składki ZUS wstecz - interpretacja ministerstwa
Do księgowych samorządowych instytucji kultury
e-sprawozdania finansowe w OPS
Spraw.rzecz-fin św.wych tabela G
jak zaksięgować PT samochód służbowy
ZA ZYCIEM-JAK KSIEGOWAC DOTACJĘ I WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA
jeszcze raz do Ola II prosze o pomoc
Sprawozdanie w systemie CAS '........
Z jakich środków wypłacany jest dodatek za pracę w terenie,