Środki z ubezpieczalni za szkodę

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
AnSmoll
Stażysta
Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
Kontakt:

Środki z ubezpieczalni za szkodę

Post autor: AnSmoll »

Witam
Towarzystwo ubezpieczeniowe wpłaciło środki finansowe z tytułu ubezpieczeń od ognia i zdarzeń losowych na pokrycie szkód. Z jakiego paragrafu mam pokryć wydatki?
renia50
Referent
Zajmuję się: ksiegowa
Kontakt:

Re: Środki z ubezpieczalni za szkodę

Post autor: renia50 »

Wszystko zależy co robiłaś?
AnSmoll
Stażysta
Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
Kontakt:

Jeszce nic nie robiłam. A szkoda dotyczyła zalania pomieszczenia, ścian sufitu z powodu awarii, pęknięcia rury wodociągowej.
renia50
Referent
Zajmuję się: ksiegowa
Kontakt:

Post autor: renia50 »

to jeśli remont to z § 4270 . Wydatki klasyfikujesz tak jak wszystkie inne - tu nie ma znaczenia ze źródłem pokrycia jest odszkodowanie, które przyjmiesz na dochody.
AnSmoll
Stażysta
Kontakt:

Firma hydrauliczna wystawia mi fakturę za usunięcie awarii wodociągowej oraz inna firma za malowanie zalanego pomieszczenia. Wszystko daję z paragrafu 4270?
ODPOWIEDZ