Sprawozdanie rzeczowo-finansowe raz jeszcze - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 sty 2013, 14:14

pracuje z systemem kilka lat, wiadomo, że na wszystko nie starcza czasu bo zajmuje się głównie innymi rzeczami niz system, pewnie jak każdy. Czy tylko mi wychodzą błedy w liczeniu sprawozdania??? czy inni tez poprawiają ręcznie formularz sprawozdania??? Licze na słowa otuchy
~MOPR

Napisano: 24 sty 2013, 14:17

ja też poprawiam...a niektóre muszę uzupełnić sama bo program nie pomaga...
~xxx

Napisano: 24 sty 2013, 14:25

@MOPR, xxx, Wasze stwierdzenia są bardzo ogólne i jako takie nie dają mi szansy pomoć Wam w jakimś konkrecie. Ogólnie - sprawozdanie wykazuje to co jest wprowadzone w system - jeżeli było wprowadzone dobrze, to i sprawozdanie powinno wyjść dobrze. Jakiekolwiek konkrety do tej pory nam zgłoszone, wynikały z braków we wprowadzeniu danych do komputera np. brak określenia ostatniego miejsca pobytu osoby przed usamodzielnienien, albo brak rodzaju rodziny zastępczej, albo lista wypłat potwierdzona z niewłaściwą datą - dzisiejszą, a powinna być w grudniu ub, roku itp. Jak dotąd nie stwierdzono żadnego błędu w obliczeniu sprawozdania.
proszę zatem o konkrety - najlepiej w formie zgłoszenia na serwis - to chętnie pomożemy
~Tomek

Napisano: 24 sty 2013, 17:44

moje braki wiążą się z nie wprowadzeniem w pomost a i owszem... ale musiałabym wprowadzić kwestię szkoleń, informacji z instytucjonalnej pieczy, 10% odprowadzane przez gminy. A tego nie robię ....
~xxx

Napisano: 25 sty 2013, 13:18

... no to sam widzisz, a siłą rzeczy żaden program nie wyliczy czegoś czego do niego nie wprowadziłeś. pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 25 sty 2013, 13:45

czy w koszty pokl w 2012r naliczamy także 13 stkę proszę o pilną odpowiedź
~Dana

Napisano: 25 sty 2013, 18:53

a jeszcze tylko w sprawie sprawozdań....wskazujemy dane wyłącznie za pół roku...
~xxx

Napisano: 28 sty 2013, 14:29

p. Tomku wtakim razie mam pytanie na jakiej podstawie wprowadza sie decyzje na kontynuowanie nauki dla wychowanków na starych zasadach???
~MOPR

Napisano: 28 sty 2013, 15:26

nie rozumiem pytania.
~Tomek

Napisano: 29 sty 2013, 14:24

Może chodzi Ci o to rozwiązanie, które podałem w wątku obok:

\"Należy je wykazać w jednym z wierszy dotyczących nowych rodzajów rodziny zastępczej, bo inaczej nie ma innego miejsca w formularzu gdzie mogłyby być wykazane. Pomost zakwalifikuje je automatycznie do sprawozdania i do właściwych wierszy, pod warunkiem, że do takiej decyzji z art. 240 nowej ustawy o wr i spz dołączymy opis sytuacji zawierający ten nowy rodzaj rodziny zastępczej - pisaliśmy o tym w instrukcji do Pomostu. \"

pozdrawiam
~Tomek

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x