niepowtarzalne najlepsze...@@@ pisze:nadal nie wiem, co znaczy unikatowe?
tj pierwsze wnioski./jak strona zlozyla kilka to liczysz to jako 1 wniosek unikatowy/
niepowtarzalne najlepsze...@@@ pisze:nadal nie wiem, co znaczy unikatowe?
Zuzka a skąd wyciągnęłaś dane ile na pierwsze dziecko???zuzka pisze:te dane do - w tym na pierwsze dziecko- to nie można wziąć z tego ostatniego sprawozdania co było o strukturze rodzin pobierających świadczenie????
hmm a wnioski na ktore odmowy byly trzeba recznie wykreslac ?zuzka pisze:za sprawozdania raporty różne i tam sobie wybrałam zamiast "osoby z przypisanymi kontami" to "wnioski SW z liczbą dzieci" i rozwinąć wnioski i dodać zielonym plusem do tej tabelki po prawej stronie:Czy wniosek na pierwsze dziecko i liczba dzieci i generuj raport, tyle że to już później i tak samemu trzeba zliczyć z tego raportu ale innego pomysłu nie mam może ktoś inaczej robi to powie??
Z systemu odmowa wyjdzie jako wniosek załatwiony z liczbą dzieci, więc tutaj trzeba ręcznie sprawdzać z decyzjami, bo nie ma innego wyjścia. Jak wniosek jest bez decyzji, będzie opcja, że jest zarejestrowany. Wtedy widzisz. Ja sobie z doświadczenia już prowadzę osobny rejestr, gdzie mam wszystko wpisane i wiem, co gdzie i kiedy. To jest bardzo pomocne przy tego typu sprawozdaniach, robimy tak od zawsze.1986 pisze: hmm a wnioski na ktore odmowy byly trzeba recznie wykreslac ?
i jak wniosek wprowadzony do sytemu ale nie ma decyzji ?