SPRAWOZDANIE "UNIKATOWE WNIOSKI" - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 11    [ Posty: 103 ]

Napisano: 24 cze 2016, 7:57

@@@ pisze:nadal nie wiem, co znaczy unikatowe?
niepowtarzalne najlepsze...

tj pierwsze wnioski./jak strona zlozyla kilka to liczysz to jako 1 wniosek unikatowy/
1986

Napisano: 24 cze 2016, 8:19

Już mam tego dość. Chorzy ludzie i chory system. Ze 20 wniosków z kwietnia mi leżą bo wezwałem ludków do uzupełnienia. Pewnie będą dzwonić później albo kolejne pismo czemu jest tak a nie inaczej. No nie dadzą pracować w spokoju przez tych #@#@ (napisałbym co o nich sądzę ale no nie wypada).
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 cze 2016, 8:29

zuzka pisze:te dane do - w tym na pierwsze dziecko- to nie można wziąć z tego ostatniego sprawozdania co było o strukturze rodzin pobierających świadczenie????
Zuzka a skąd wyciągnęłaś dane ile na pierwsze dziecko???
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:36

za sprawozdania raporty różne i tam sobie wybrałam zamiast "osoby z przypisanymi kontami" to "wnioski SW z liczbą dzieci" i rozwinąć wnioski i dodać zielonym plusem do tej tabelki po prawej stronie:Czy wniosek na pierwsze dziecko i liczba dzieci i generuj raport, tyle że to już później i tak samemu trzeba zliczyć z tego raportu ale innego pomysłu nie mam może ktoś inaczej robi to powie??
zuzka

Napisano: 24 cze 2016, 9:42

zuzka pisze:za sprawozdania raporty różne i tam sobie wybrałam zamiast "osoby z przypisanymi kontami" to "wnioski SW z liczbą dzieci" i rozwinąć wnioski i dodać zielonym plusem do tej tabelki po prawej stronie:Czy wniosek na pierwsze dziecko i liczba dzieci i generuj raport, tyle że to już później i tak samemu trzeba zliczyć z tego raportu ale innego pomysłu nie mam może ktoś inaczej robi to powie??
hmm a wnioski na ktore odmowy byly trzeba recznie wykreslac ?
i jak wniosek wprowadzony do sytemu ale nie ma decyzji ?
1986

Napisano: 24 cze 2016, 9:47

Ja robię w ten sposób:
drukuję raport z Sygnity z pozycjami data złożenia wniosku, nazwisko, imię, czy wniosek na pierwsze, liczba dzieci i status wniosku.
Oczywiście pozycja nazwisko z opcją sortowanie, bo wtedy wyskakuje alfabetycznie.
Porównuję sobie wszystko z moim rejestrem, który prowadzę od początku i tam mam informacje np. na temat zdublowanych wniosków.
Jeśli chodzi o opcję z podziałem na miesiące, biorę ten raport i wszystkie decyzje SW i jadę po kolei z terminami, więc tutaj wyłapuję poszczególne miesiące (jak były odmówki, przyznania 18stki, urodzenia, uzyski itd.) bo fizycznie tego z Sygnity nie wyciągniesz, choćby skały srały.
I tak Sygnity daje radę, to powtarzam cały czas, robią co mogą.

ALE JA SIĘ PYTAM! KIEDY BĘDZIE SPRAWOZDANIE NA TEMAT DODATKÓW ZA WYKONYWANIE PRACY PRZY SW? CZY TO KOGOKOLWIEK OBCHODZI, ŻE PRACUJEMY W WIĘKSZOŚCI ZA DARMO I ZA PÓŁDARMO? ZARABIAMY PSIE PIENIĄDZE I MIMO TO NIE ŁAPIEMY SIĘ NA ŚWIADCZENIE WYCHOWAWCZE? MINISTRO I DYREKTORZY DEPARTAMENTÓW, CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA TAKIE SPRAWOZDANIE!!!
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:49

ALE JA SIĘ PYTAM! KIEDY BĘDZIE SPRAWOZDANIE NA TEMAT DODATKÓW ZA WYKONYWANIE PRACY PRZY SW? CZY TO KOGOKOLWIEK OBCHODZI, ŻE PRACUJEMY W WIĘKSZOŚCI ZA DARMO I ZA PÓŁDARMO? ZARABIAMY PSIE PIENIĄDZE I MIMO TO NIE ŁAPIEMY SIĘ NA ŚWIADCZENIE WYCHOWAWCZE? MINISTRO I DYREKTORZY DEPARTAMENTÓW, CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA TAKIE SPRAWOZDANIE!!!

Dobrze mówisz!!!! Trzeba Ci polać!
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:50

1986 pisze: hmm a wnioski na ktore odmowy byly trzeba recznie wykreslac ?
i jak wniosek wprowadzony do sytemu ale nie ma decyzji ?
Z systemu odmowa wyjdzie jako wniosek załatwiony z liczbą dzieci, więc tutaj trzeba ręcznie sprawdzać z decyzjami, bo nie ma innego wyjścia. Jak wniosek jest bez decyzji, będzie opcja, że jest zarejestrowany. Wtedy widzisz. Ja sobie z doświadczenia już prowadzę osobny rejestr, gdzie mam wszystko wpisane i wiem, co gdzie i kiedy. To jest bardzo pomocne przy tego typu sprawozdaniach, robimy tak od zawsze.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:58

Ja rejestru nie prowadzę, koleżanka z rodzinnego też nie prowadzi i na początku mojej kariery powiedziała: a po co ci to? No teraz by mi się przydało. Ale dobrze że i tak mam 434 wnioski złożone i orientuję się gdzie co poszło - odmowa na jedne i jedyne dziecko, sprawy w ROPS, uzupełnienia wniosków, wnioski zdublowane. Ale resztę danych to już mam nadzieję że program uratuje :D
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 cze 2016, 10:05

Porąbane sprawozdania robione tylko po to żeby premier Broszka mogła sie masturbować danymi statystycznymi i gwałcic opinie publiczną kolejną porcją propagandy.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 3 z 11    [ Posty: 103 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x