Jezeli chodzi o ten 1.1 należne na pierwsze dziecko to ja robie troche inaczej... wszystkie wnioski --> filtr wniosków --> status wniosku załatwione, data złożenia od do (każdy miesiąc kwiecień, maj, czerwiec oddzielnie)--> zastosuj --> czy wniosek na pierwsze TAK --> czynności zlicz dane
w sprawozdaniu unikatowe wnioski dotyczą wniosków składanych podwójnie z powodu np. korekt - bez względu na ilość i źródło wniosków dotyczących tego samego świadczenia i tej samej rodziny wykazujemy wniosek jako jeden.
IWA123 ale i tak musisz wiedzieć które świadczenie się kończy. Dlatego ja zrobiłem sobie listę wniosków od kwietnia do końca czerwca, podkreśliłem które wnioski są na 2 i kolejne dzieci i teraz sprawdzam kiedy świadczenie komu się skończyło.
No ale właśnie określenie - w tym na pierwsze dziecko- odnosi się do dzieci jedynaków jak i chyba do dzieci których jest np 2 czy 3 w rodzinie ale i na to pierwsze w rodzinie też wnioskują czyli ono też się liczy jako pierwsze dziecko? dobrze myślę?? czy tylko wpisujecie tych jedynaków gdzie jest tylko jedno dziecko w rodzinie???
nie no ja też tak zliczyłam czy wniosek na pierwsze dziecko i jak T to liczyłam a w to T wchodzą dzieci jedynaki i te dzieci których jest więcej w rodzinie ale rodzice wnioskują tez na to pierwsze z dochodem
Nie ma żadnej informacji z Ministerstwa ani nic jak to policzyć więc rób najprościej dla Ciebie. I tak pół dnia zmarnowałem na to zamiast kilka decyzji zrobić. A potem będą mi tu psioczyć że decyzje nie są wydawane. Paszoł