Witam.Czy ktoś już dostał sprawozdanie- Zwroty dłużników i poniesionych w 2022 wydatków 85502 do przekazania do 17.11.2023 r.. O co znowu chodzi z tym sprawozdaniem?.
tak dostaliśmy. My dochody 40% z FA przekazujemy do gminy i tyle. Gmina nie zwiększa nam jakoś specjalnie wydatków z tego tytułu. Po prostu jest pracownik zatrudniony na cały etat i jeśli braknie dotacji na jego wynagrodzenie to reszta jest płacona ze środków własnych w 85219. Więc nie wiem co wykazac w tym sprawozdaniu
Ja mam środki własne w rozdziale 85502, które są i tak większe niż to co odzyskaliśmy od komornika
Podobnie u nas, to co otrzymujemy ze zwrotów nie stanowi nawet 50% tego co dokłada gmina. W sprawozdaniu wykazaliśmy środki własne do kwoty środków które należały się gminie ze zwrotów.
Ja mam środki własne w rozdziale 85502, które są i tak większe niż to co odzyskaliśmy od komornika
Podobnie u nas, to co otrzymujemy ze zwrotów nie stanowi nawet 50% tego co dokłada gmina. W sprawozdaniu wykazaliśmy środki własne do kwoty środków które należały się gminie ze zwrotów.
w tabeli kwota otrzymanej dotacji w 2022 roku w roz. 85502 wykazujecie całą dotację 85502 a w poz. 2 całe wydatki w 85502 i jeszcze mam pyanie czy do wynagrodzeń zaliczacie np. umowy zlecenia informatykiem jak mam w tym rozdziale
My w rozdziale 85502 mamy podział na zadania. Zadanie /00 to zadania własne, /01 to zadania zlecone z dotacji i zadanie /22 z dochodów od dłużników. To jest nasz wewnętrzny podział, żebyśmy łatwiej identyfikowali wydatki. I tu się zastanawiam, bo w 2022 roku w zadaniu /22 nie wykonaliśmy wydatków w 100% w stosunku do dochodów. Po wydatkach w OPS zaksięgowano ok 8tys, a dochody przekazane do gminy na poziomie ok 26tys. Zastanawiam się, czy np wydatki, które zaksięgowałam w /00 mogę wykazać też w tym sprawozdaniu i wykazać, że np wykonałam 100% na koszty obsługi sfinansowane ze zwrotów przez dłużników? Bo na tą chwilę roboczo wypełniłam sprawozdanie i punkcie 4 wpisałam 26tys (dochód własny gminy od dłużników), a na kolejnej stronie w punkcie 2 wpisałam 8tys (wydatki na koszty obsługi od dłużników).