średnie miesięczne wynagrodzenie z ostatnich 3 miesięcy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gopssik

Re: średnie miesięczne wynagrodzenie z ostatnich 3 miesięcy

Post autor: gopssik »

Grażyna55 pisze:A tak z ciekawości zapytam, na jakiej podstawie prawnej zawieszasz wypłatę świadczenia?
Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci wypłata świadczenia wychowawczego podlega wstrzymaniu, jeżeli osoba otrzymująca to świadczenie odmówiła udzielenia lub nie udzieliła w wyznaczonym terminie wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego, w tym uniemożliwiła przeprowadzenie wywiadu, o którym mowa w art. 15 ust. 1 lub nie udzieliła podczas tego wywiadu wyjaśnień co do okoliczności objętych wywiadem.
vasariah

Post autor: vasariah »

a proszę bardzo :-). art. 23 ust. 2 i 3.
vasariah

Post autor: vasariah »

a przywrócone zostały notatką służbową :-), w której stwierdziłam, że pani nadal kwalifikuje się do pobierania świadczeń (po przeliczeniu dochodu).
Grażyna55

Post autor: Grażyna55 »

Dziękuję.
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

Ja wysyłam wniosek o udostępnienie danych do pracodawcy
Gość

Post autor: Gość »

Natalia.św pisze:Ja wysyłam wniosek o udostępnienie danych do pracodawcy
A na jakie art. się powołujesz/
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

Podstawa prawna upoważniająca do pozyskania danych, wskazanie wiarygodnej potrzeby posiadania danych w przypadku osób innych niż wymienione w art. 23 i art. 27 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (Dz. U. z 2014 poz. 1182
z późn. zm.) oraz art. 20 ust. 2, art. 24 ustawy z dnia 11 lutego 2016 roku o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz. U. z 2016 r., poz. 195)
ODPOWIEDZ