Zakład Karny a DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 paź 2008, 11:17

witam,
mam pytanie mój klient pod koniec listopada wychodzi z ZK. Ma opiekuna prawnego oraz jest zgoda sądu na umieszczenie go w DPS. Co robie w kolejności. cvzy wywiad robi pracownik socjalny z ZK czy tamtejszego OPS?
I jeszcze jest taka sprawa ze możliwe iż klient jest nosicielem HIV. Jak to zrobić by lekarz zbadał go pod tym kontem...
pozdrawiam i liczę na pomoc
~wika

Napisano: 20 paź 2008, 17:47

Z badaniami jest obecnie\" kicha\".Nie ma wymogu WZW,grużlicy.W dokumentach do przyjęcia \"zaginęło\"zaswiadczenie lekarskie.Jest prawie zawsze stosowane zwyczajowo na podstawie wczesniejszych aktów prawnych.Lekarz rodzinny-właściwy dla danego potencjalnego mieszkańca nic nie musi.Zostaje poszukanie darmowego programu badań na nosicielstwo-dobrowolność zgody mieszkańca lub jego opiekuna prawnego.A jeżeli wyjdzie pozytywne to co wtedy???Na jakiej podstawie nie przyjąć ???Traktować trzeba potencjalnie wszystkich bez badań na wszelakie zakażne jak nosicieli...
~k

Napisano: 21 paź 2008, 21:33

jezeli chodzi o skierowanie do DPS-u to moje zdanie jest takie. Nie pownno to mieć żadnego znaczenia, a jak jest to sami wiecie.
~Adriano

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem