środki na zadania z zakresu rehailitacji społecznej - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 lut 2015, 10:56

Ktoś coś słyszał już? Wydaje mi się że będzie mniej niż w zeszłym roku, skoro nawet w Aktywnym Samorządzie nie są realizowane niektóre zadania.....
A nawet jeśli to samo co w zeszłym roku to biorąc pod uwagę wyższe stawki na turnusy i mniejszy wkład własny na bariery (...) to i tak mniej osób się załapie..
gava
Praktykant
Od: 23 sty 2015, 14:10
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2015, 12:13

Jeżeli będzie mnie środków albo tyle samo to każdy wnioskodawca dostanie znacznie mnie niż mówi rozporządzenie. Nie 95 % a 70 albo nawet 60%.
mon w

Napisano: 04 lut 2015, 15:05

rozmawiałem z Panią z pfron Warszawa i mówiła że na całość są podobne środki jak w zeszłym roku, z tym że jest więcej uczestników wtz i środki na pozostałe zadania będą automatycznie mniejsze
PCPRKOLB

Napisano: 05 lut 2015, 8:35

no to zapowiada się świetny rok....... niektóre ON już teraz po zmianie rozporządzenia nastawiają się na maksymalne dofinansowania i już widze co się będzie działo................
dab

Napisano: 05 lut 2015, 8:55

Ja na dzień dzisiejszy w środkach pomocniczych i przedmiotach ortopedycznych przekroczyłam pulę, którą miałam w zeszłym roku (270 tys). Przy czym i tak nie dajemy maksymalnych dofinansowań. Fala aparatów słuchowych zalała nas!!! Nawet jeżeli zapadnie decyzja o jeszcze większym zmniejszeniu dofinansowań, to i tak będziemy mieli za chwilę zadymę.
PCPR

Napisano: 05 lut 2015, 9:34

to nie pozostaje nam nic innego tylko JAKOŚ SIĘ TRZYMAĆ!!!!!!!!!!!
dab

Napisano: 05 lut 2015, 9:55

na ortopedyczne i pomocnicze też mam już pełno wniosków. A ponad połowa to aparaty ! NA turnusy już przekroczyłam limit z zeszłego roku. I właśnie więcej ludzi przychodzi się pytać, bo słyszało że mniejszy wkład własny jest wymagany w wielu zadnaiach:/
Także standardowo jak co roku kwiecień/maj będę wysłuchiwać pretensji :/
gava
Praktykant
Od: 23 sty 2015, 14:10
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 10:38

co tam aparaty, pieluchy i wózki inwalidzkie!!! ważne że studenci dostaną dużo pieniędzy!!! polityka pfronu jest jakaś chora :]
pcprkolb

Napisano: 05 lut 2015, 12:25

a potem przychodzi pracująca STUDENTKA lat 45-55 i robi 3 lub 4 podyplomówkę bo przecież PFRON daje pieniądze to trzeba korzystać a dochód na osobę w rodzinie 2,5-3 tys., a my odmawiamy dofinansowania na protezę czy na wózek ehh
ewaa

Napisano: 05 lut 2015, 13:19

Żeby to tak było można zrobić przesunięcia z Modułu II do środków pomocniczych...

Szkoda, że PFRON nie liczy się ze zdaniem pracowników wypłacających ich środki. To my, mając bezpośrednie rozeznanie w sytuacji, wiemy, na co ile kasy jest potrzebne. Po co robimy sprawozdania z algorytmowych. w których widać, ile kasy jest wnioskowanej, a ile wypłacamy, skoro nikt nie traktuje tych danych, jako wskazówek, jak dzielić kasę w kolejnym roku.
O ja naiwna... ;)
PCPR

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x