współfinansowanie gmin za pobyt dzieci w pieczy zastępczej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 lut 2015, 16:13

Czy w przypadku kilkumiesięcznej przerwy pomiędzy pobytem dziecka w pierwszej i kolejnej formie pieczy zastępczej, w celu ustalenia wysokości wydatków jakie ma ponosić gmina, okresy poszczególnych pobytów ( z wyłączeniem przerwy) sumuje się ?
SSPS

Napisano: 04 mar 2015, 15:02

Witam,
ja także mam taki problem, małoletni przebywał w placówce ok. 6 miesięcy powrócił do rodziny biologicznej i obecnie po półrocznej przerwie został ponownie postanowieniem sądu umieszczony w placówce. jak naliczać? proszę o podpowiedź.
madzik363

Napisano: 04 mar 2015, 15:34

też mi się taki problem za kilka dni wytworzy i również chętnie posłucham innych opinii bo póki co to... ???
TOMASZ6

Napisano: 05 mar 2015, 10:17

Moim zdaniem jeżeli dziecko powróciło do rodziców to liczysz od nowa art. 191 ust. 4 ustawy o pieczy
grazka6

Napisano: 05 mar 2015, 13:07

Uważam tak samo jak Grażka6 - ust. 4 art. 191 stosuje się również w przypadku ust. 9 (ewentualnie 10). Teoretycznie może być taka sytuacja, że rodzina biologiczna w czasie powrotu dziecka do rodziny się przemieści i w przypadku ponownego umieszczenia dziacka w pieczy właściwa do ponoszenia wydatków będzie już inna gmina - dlaczego więc miałaby od razu je ponosić w wyższej wysokości.
pcprx

Napisano: 21 mar 2015, 18:31

Miałam taki przypadek. dziecko przebywało w pogotowiu prawie rok!! wróciło pod opiekę matki i po 4 miesiącach znowu zabrane i umieszczone w pogotowiu. Gminę obciążamy tak jakby "od nowa" nie sumujemy okresów.
jaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x