Stały
Re: Stały
najlepiej zadwocić do swojego ops i się dopytać. pytanie nie boli i nie jest źle traktowane.klient pisze:Ale ja podałem, że nie mam żadnego dochodu, czy nikt mi nie podpowie? i przepraszam że tak pytam ale to jest dla mnie ważna sprawa a nie mając nic to każda kwota będzie dla mnie czymś wielkim, z góry dziekuję.
Re: Stały
Do klient
Zasiłek stały wyniesie 514 zł - tyle co kryterium dochodowe ustalone przez państwo
Nadmieniam, że kryterium dochodowe od m-ca X 2015 roku dla osoby samotnej wynosi 634 zł, natomiast dla osoby w rodzinie 514 zł
Rodzina 2-osobowa
Zasiłek stały dla osoby w rodzinie oblicza się jako różnicę kryterium dochodowego na osobę w rodzinie minus dochód na osobę w rodzinie. W związku z tym, że w w/w przypadku rodzina nie ma żadnego dochodu zasiłek stały wynosi 514 zł
Obliczenia 514 zł ( kryterium dochodowe) - 0 zł ( dochód na osobę w rodzinie) = 514 zł
Zasiłek stały wyniesie 514 zł - tyle co kryterium dochodowe ustalone przez państwo
Nadmieniam, że kryterium dochodowe od m-ca X 2015 roku dla osoby samotnej wynosi 634 zł, natomiast dla osoby w rodzinie 514 zł
Rodzina 2-osobowa
Zasiłek stały dla osoby w rodzinie oblicza się jako różnicę kryterium dochodowego na osobę w rodzinie minus dochód na osobę w rodzinie. W związku z tym, że w w/w przypadku rodzina nie ma żadnego dochodu zasiłek stały wynosi 514 zł
Obliczenia 514 zł ( kryterium dochodowe) - 0 zł ( dochód na osobę w rodzinie) = 514 zł
Oprócz Stały - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Interpretacja Ministerstwa Pracy
Wgląd w dokumenty ZI
złożony wniosek o pomoc a praca za granicą
agresywny i roszczeniowy petent
do Sygnity
działa Wam empatia w Pomost ?
praca socjalna
Specjalistyczne usługi
20 % ??
czy każdy pracownik socjalny ma prawo
rozjaśnijcie mi to