stare i nowe zasady

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Ja2018
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Świadczenie wychowawcze
Kontakt:

Re: stare i nowe zasady

Post autor: Ja2018 »

ale zapis ten określa, że wniosek o nowe orzeczenie należy złożyć w terminie od dnia następującego po dniu, w którym upłynął termin ważności dotychczasowego orzeczenia. W moim przypadku Pani złozyła wniosek w trakcie trwania starego rzeczenia? I co daje odmowe?
leol
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: leol »

my dajemy odmowę, odwołują się i SKO przyznaje
Dimade
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: Dimade »

Ja2018 pisze: ale zapis ten określa, że wniosek o nowe orzeczenie należy złożyć w terminie od dnia następującego po dniu, w którym upłynął termin ważności dotychczasowego orzeczenia. W moim przypadku Pani złozyła wniosek w trakcie trwania starego rzeczenia? I co daje odmowe?
Wyrok
Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Łodzi
z dnia 22 stycznia 2025 r.
II SA/Łd 750/24
Kwestie intertemporalne związane z przyznaniem świadczenia pielęgnacyjnego według stanu prawnego obowiązującego do 31 grudnia 2023 r.

+ informacja z 18.11.2024 r. z Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w tym temacie. Na pewno też ją dostaliście ;)
Ja2018
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Świadczenie wychowawcze
Kontakt:

Post autor: Ja2018 »

A można prosić, żeby treść tej informacji udostępnić?
ODPOWIEDZ