bezpośrednia liczba godzin pracy z dzieckiem
bezpośrednia liczba godzin pracy z dzieckiem
Witam,
do tej pory w moim dd mieliśmy 34 godziny bezpośredniej pracy z dzieckiem,pan dyrektor poinformował nas, że od stycznia będzie to 40.W regulaminie wewnętrznym jest 34.Podobno musi to zmienić w regulaminie, bowiem nie ma podstaw prawnych, aby było 34.
Jak jest u was?
Waldemar
do tej pory w moim dd mieliśmy 34 godziny bezpośredniej pracy z dzieckiem,pan dyrektor poinformował nas, że od stycznia będzie to 40.W regulaminie wewnętrznym jest 34.Podobno musi to zmienić w regulaminie, bowiem nie ma podstaw prawnych, aby było 34.
Jak jest u was?
Waldemar
Re: bezpośrednia liczba godzin pracy z dzieckiem
u mnie tyle co w grafiku czyli raz 36 innym razem 22 a jeszcze innym 55 a w regulaminie mamy ze nie wiecej niż 48godz tygodniowo.wszystkie inne godziny wpisujemy jako dodatkowe,np.wyjscia do szkoły,lekarza
Waldemarze jeżeli będziesz pracował 40 z dzieckiem to zadaj pytanie: Kiedy mam robić wszystko na rzecz dziecka i rodziny?
no w tych godzinach lub poza tak odpowiada nasza dyr
i tak nas nabijają dyrektorzy od 2004 roku w butelkę -najlepiej gdyby to obwarowali przepisami od górnie - 40 h i nic więcej ,wszystko robimy w 40 i tyle,czy będzie w Polsce w tej sprawie jakas jednomyślność !!!!
U nas od 2004 roku wszyscy z KP pracują 40 godzin tygodniowo, także jesteśmy wdrożeni do pracy na etat 

W XIX wiecznych fabrykach to nawet dzieci pracowały po 16 godzin i dały radę się \"wdrożyć\", więc o co tyle hałasu
Skoro Wam to odpowiada, to wspaniale. Tak jak w Bangladeszu nie każda dziewczynka może zostać szwaczką pracującą 16 godzin za 14 dol. miesięcznie, tak nie każdemu pedagogowi dane zostać opiekunem w placówce socjalizacyjnej i pracować 40 godzin z dziećmi, a potem robić resztę roboty (papiery, telefony, wyjazdy na zakupy, etc.) w domu (na własnym sprzęcie) i po własnych kosztach (czasem wygodniej pojechać własnym samochodem). No cóż, widzę, że chyba takie \"dymanie\" przez władzę musi sprawiać jakąś perwersyjną przyjemność skoro jest tylu chętnych 
Pocieszające jest to, że nie trzeba zakładać pampersa jak w niektórych korporacyjnych cal center i normy nie są tak wyśrubowane jak w magazynach Amazona (33 sek na spakowanie paczki).
I do tego ta degradacja.... \"pracownik pomocy i obsługi\".... \"ja pier...lę ku...wa!!!\"
I to wszystko za średnio 1400 zł \"na rękę\" (https://www.moja-pensja.pl/zarobki/515,i ... howawczych). Nawet w tym portalu uznali, że nie jest to praca dla ludzi z wyższym wykształceniem...

Pocieszające jest to, że nie trzeba zakładać pampersa jak w niektórych korporacyjnych cal center i normy nie są tak wyśrubowane jak w magazynach Amazona (33 sek na spakowanie paczki).
I do tego ta degradacja.... \"pracownik pomocy i obsługi\".... \"ja pier...lę ku...wa!!!\"
I to wszystko za średnio 1400 zł \"na rękę\" (https://www.moja-pensja.pl/zarobki/515,i ... howawczych). Nawet w tym portalu uznali, że nie jest to praca dla ludzi z wyższym wykształceniem...
no niektórzy zostaja robic ozdoby choinkowe po nocce,przychodza wczesniej do pracy piec babeczki na kiermasz a ci co pracuja od do sa bee!
xxx - bo to jest pokolenie, któremu się wydaje, że zarabiając grosze i pracując po godzinach wygrają w \"wyścigu szczurów\" i osiągną sukces jak w amerykańskim filmie. Gdyby nie ci głupcy, to korporacje musiałby dać podwyżki i zatrudnić pracowników. Cóż podobno ludzie wykształceni powinni rozumieć relację między podażą i popytem (na pracę) oraz prostą zasadę maksymalizacji zysków (cięcie kosztów i zwiększanie wydajności). Bez głupich pracujących za dwóch i biorących połowę pensji to by było niemożliwe

Oprócz bezpośrednia liczba godzin pracy z dzieckiem - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
status placówki
Kiedy dostaniecie wypłatę po zmianie z KN na KP?
Problem - już nie 30?
Urlop zdrowotny po 2.01.2014
proszę o informację!
teczki tych co przebywają w MOW
POMÓŻCIE
rodziny zaprzyjaźnione
i
RDD
związki zawodowe
stawka żywieniowa
fundusz świadczeń socjalnych
czy aby nie za późno?