Super myślenie - "urzednik" idiota i niekompetentny nieuk nie zna przepisów niezmiennych w tym zakresie od 2004 roku więc co robi? Bezprawnie odmawia przyznania świadczenia zamiast sie douczyć. Jesli to w ogóle mozliwe w przypadku takiego idioty. U mnie byś nieuku na zbity pysk wyleciał z roboty z takimi "kompetencjami" i podejściem do pracy.
mazur wczoraj w kielcach dowodził że unijny staż nie doliczamy do dochodu, ponieważ nie ma go w dochodach opodatkowanych ani nieopdatkowanych mimo że nazywany jest stypendium dla bezrobotnych które jest w katalogu dochodów uzyskanych\utraconych
małami juz sie tak nie podniecaj bo ci żyłka pęknie, pewnie masz swoje niechlubne sprawy w świadczeniach i nie pier dziel że nie bo w gąszczu głupich przepisów nikt w to nie uwierzy,
od 2004 przyznawałaś podwójnie na bliźniaki ?
Idioto kasia 22 - uzyskac/utracic możesz tylko dochód - skoro jakaś kasa nie jest w ogóle dochodem bo nie mieści sie w definicji dochodu, to nie jest to ptrzedmiotem zadnej utraty czy uzyskania.
Przekracza zrozumienie tego twój móżdzek? Jesli tak to najmij sie do zamiatania ulic a nie do czytania czegokolwiek, o czytaniu i rozumieniu przepisów prawa juz nie wspomnę
A ty umiesz czytać pismo?
"Jednocześnie uprzejmie informuję, że Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej nie jest uprawniony do dokonywania wiążącej wykładni ustaw, ani do rozstrzygania indywidualnych spraw. Ostateczna ocena należy do organu właściwego, tj. urzędu gminy/miasta lub ośrodka pomocy społecznej, który rozstrzyga indywidualne sprawy w drodze decyzji administracyjnej, od której stornie przysługuje odwołanie."
Masz coś do dodania jeszcze? Wykaż się kompetencją
jak Voodoo
takie pismo czytałam MPiPS
Najpierw napisali że staż unijny nie doliczmy, a na koniec w/w akapit z superowym podsumowaniem oni za nic nie odpowiadają, nawet za to co powyżej napisali
To jest tak zwana doopokrytka. W takim układzie ja też to stosuję i tak interpretuję przepisy a nie inaczej. Jak pojawią się konkretne wyroki sądów- wtedy jestem kryty w 100%. A tak po co tyłek nadstawiać dla świadczeniobiorcy? Od tego jest SKO aby mi wytknęło błąd.
Witam serdecznie
Złożyłam odwołanie do SKO za pośrednictwem Kierownika GOPS 24 czerwca br. Jak to długo twa w praktyce ??? Zgodnie z przepisami KPA, sprawę załatwia się w ciągu 1 miesiąca od daty wpłynięcia odwołania. Pytam się Was, ponieważ urzędnik z GOPS-u w mojej miejscowości twierdzi że to może się przeciągnać dłużej niż 2 miesiące.Nie wiem co mam o tym myśleć. Co myślicie na ten temat???
Złożyłam w sprawie doliczonego dochodu uzyskanego w związku z rozpoczętym stażem z UE. Wydaje mi się również że nie jest to skomplikowana sprawa aby przeciągać. jakie macie zdanie???