stąż z unii europejskiej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 22 cze 2016, 14:54

Po co komu potem afery w telewizji że urzędnik przyznał świadczenie które się dla petenta nie należało.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 22 cze 2016, 15:34

Super myślenie - "urzednik" idiota i niekompetentny nieuk nie zna przepisów niezmiennych w tym zakresie od 2004 roku więc co robi? Bezprawnie odmawia przyznania świadczenia zamiast sie douczyć. Jesli to w ogóle mozliwe w przypadku takiego idioty. U mnie byś nieuku na zbity pysk wyleciał z roboty z takimi "kompetencjami" i podejściem do pracy.
małamii

Napisano: 22 cze 2016, 17:43

mazur wczoraj w kielcach dowodził że unijny staż nie doliczamy do dochodu, ponieważ nie ma go w dochodach opodatkowanych ani nieopdatkowanych mimo że nazywany jest stypendium dla bezrobotnych które jest w katalogu dochodów uzyskanych\utraconych

małami juz sie tak nie podniecaj bo ci żyłka pęknie, pewnie masz swoje niechlubne sprawy w świadczeniach i nie pier dziel że nie bo w gąszczu głupich przepisów nikt w to nie uwierzy,
od 2004 przyznawałaś podwójnie na bliźniaki ? :lol:
kasia22

Napisano: 22 cze 2016, 21:38

Dobrze dobrze, za obrażanie są paragrafy. Administrator IP wyciągnie więc zobaczę kto to taki bez kultury :mrgreen:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 22 cze 2016, 22:14

Idioto kasia 22 - uzyskac/utracic możesz tylko dochód - skoro jakaś kasa nie jest w ogóle dochodem bo nie mieści sie w definicji dochodu, to nie jest to ptrzedmiotem zadnej utraty czy uzyskania.
Przekracza zrozumienie tego twój móżdzek? Jesli tak to najmij sie do zamiatania ulic a nie do czytania czegokolwiek, o czytaniu i rozumieniu przepisów prawa juz nie wspomnę
małamii

Napisano: 22 cze 2016, 22:22

A ty umiesz czytać pismo?
"Jednocześnie uprzejmie informuję, że Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej nie jest uprawniony do dokonywania wiążącej wykładni ustaw, ani do rozstrzygania indywidualnych spraw. Ostateczna ocena należy do organu właściwego, tj. urzędu gminy/miasta lub ośrodka pomocy społecznej, który rozstrzyga indywidualne sprawy w drodze decyzji administracyjnej, od której stornie przysługuje odwołanie."

Masz coś do dodania jeszcze? Wykaż się kompetencją :lol:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 22 cze 2016, 22:28

jak Voodoo
takie pismo czytałam MPiPS
Najpierw napisali że staż unijny nie doliczmy, a na koniec w/w akapit z superowym podsumowaniem oni za nic nie odpowiadają, nawet za to co powyżej napisali :lol:
kasia22

Napisano: 22 cze 2016, 22:30

To jest tak zwana doopokrytka. W takim układzie ja też to stosuję i tak interpretuję przepisy a nie inaczej. Jak pojawią się konkretne wyroki sądów- wtedy jestem kryty w 100%. A tak po co tyłek nadstawiać dla świadczeniobiorcy? Od tego jest SKO aby mi wytknęło błąd.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 22 cze 2016, 22:40

Dam znać jak będę wiedziała po moim odwołaniu jak potraktują mój przypadek, ale pewnie to troszkę ;) potrwa.
Odwoływaczka

Napisano: 22 lip 2016, 8:00

Witam serdecznie
Złożyłam odwołanie do SKO za pośrednictwem Kierownika GOPS 24 czerwca br. Jak to długo twa w praktyce ??? Zgodnie z przepisami KPA, sprawę załatwia się w ciągu 1 miesiąca od daty wpłynięcia odwołania. Pytam się Was, ponieważ urzędnik z GOPS-u w mojej miejscowości twierdzi że to może się przeciągnać dłużej niż 2 miesiące.Nie wiem co mam o tym myśleć. Co myślicie na ten temat???
Złożyłam w sprawie doliczonego dochodu uzyskanego w związku z rozpoczętym stażem z UE. Wydaje mi się również że nie jest to skomplikowana sprawa aby przeciągać. jakie macie zdanie???
Odwoływaczka

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x