STOS - wnioski końcowe - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 lut 2017, 16:26

wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 28 lut 2017, 23:06

e nooo że ten tego i co z tym????

pierwszy dokument to dane statystyczne i opisowe, dla mnie mało ciekawy, drugi już bardziej, szczególnie wzory wniosków i co wszystkie pcpr i mopry mają dostosować się do nich?
ku*wa na ortopedyczne taki rozbudowany? żadna babcia go nie wypełni, teraz maja problem z wpisaniem podstawowych danych osobowych, dochodu i ilości osób, a co mówić o tej propozycji, ja pitole :( na turnusy to samo - nie wiem czy to jakies są obowiązkowe wytyczne czy jak, czekamy na jakieś pismo z pfronu?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 01 mar 2017, 8:23

Moim zdaniem to badanie i powstałe dokumenty przyczynią się do zmiany ustawy o rehabilitacji, pierwszy raz ktoś pokusił się o tak szerokie badanie i konsultacje .
Na razie przejrzałam pobieżnie te dokumenty i widzę że nie ma "owijania w bawełnę", jeśli coś nie funkcjonuje dobrze to jest opisane, jak choćby to kiedy otrzymujemy plan finansowy.
Mam nadzieje że będzie jakaś większa reforma tego systemu :)
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2017, 8:27

i ciekawe co na to biuro pełnomocnika rządu, bo podają tu sprzeczne zasady np. co do rozpatrywania wniosków jak nie ma budżetu (co akurat jest OK dla mnie) w stosunku do interpretacji biura
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 01 mar 2017, 8:56

Wnioski w pierwszym dokumencie nie są zaskoczeniem. Niektóre pomysły powalają ( np. że turnusy są bez sensu a lekarz powinien po ich zakończeniu oceniać skuteczność.. :|) A wnioski... bardzo szczegółowe ale może to dobrze...
I tak jak pisze Mixi mam ogromne przeczucie, że szykują się zmiany w ustawie. Ta już w wielu obszarach jest zwyczajnie nieaktualna :)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 01 mar 2017, 9:37

Przeraziłam się, jak niektórzy wszystko ambitnie mają zrobione - karty oceny merytorycznej w zadaniach ustawowych :shock:
Nawet nie pisnę słowa, jak to u nas wygląda... :oops:
PCPR-T

Napisano: 01 mar 2017, 11:38

PCPR-T pisze:Przeraziłam się, jak niektórzy wszystko ambitnie mają zrobione - karty oceny merytorycznej w zadaniach ustawowych :shock:
Nawet nie pisnę słowa, jak to u nas wygląda... :oops:
Nie martw się... my także tak tego nie robimy :D to są tylko propozycje, które być może znajda zastosowanie w praktyce. Ale to przyszłość. Jak odległa nie wiem :)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 01 mar 2017, 15:48

ja tez nie mam ocen żadnych a tym bardziej rozliczenia ble ble ble :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x