studia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lut 2011, 16:06

Witam. Chciałabym sie zapytac gdzie moge odbyc studia o tematyce przeciwdzialania przemocy w rodzinie lub studium ktore uprawni mnie do pracy z tym osobami???? Jestem z woj. lubelskiego proszę o pomoc.
~Weronika

Napisano: 18 lut 2011, 23:10

zajrzyj na stronę \"niebieskiej linii\", mają tam zakładkę dotyczącą specjaliztycznego studium przeciwdziałania przemicy w rodzinie. Są dwa stopnie.
~AgnieszkaK

Napisano: 21 lut 2011, 10:30

ale one nie dają formalnego wykształenia do pracy w obszarze przeciwdziałania przemocy; chyba, że Masz studia kierunkowe, np. pedagogikę resocjalizacyjną i zdrobisz dodatkowo takie studium, to ok.
~kaśka

Napisano: 21 lut 2011, 13:07

formalnego, tzn?
to jest studium podyplomowe, więć jasne,że trzeba posiadać wykształcenie wyżśze. jednak są kończone uzyskaniem państwowego certyfikatu i sa to podstawy formalne do wykonywania pracy z takz grupą społeczną. W mojej ocenie prowadzone przez profesjonalistów w tym zakresie. Studia to czysta teoria, nie czarujmy się.
dla pogłębienia wiedzy i umiejętności niezbędne jest uzusyaknie dodatkowych kwalifikacji.
~AgnieszkaK

Napisano: 14 mar 2011, 20:45

co Ty mowisz? zeby zrobic sppr nie trzeba miec wyzszego wyksztalcenia
~.........

Napisano: 14 mar 2011, 22:46

do pracy zakresie przeciwdziałania przemocy na pewno uprawnia certyfikat specjalisty ds. przemocy nadawany przez PARPA. Trzeba zdać egzamin.
~aneta

Napisano: 14 mar 2011, 22:56

a, i aby robić sppr nie trzeba mieć wykształcenia wyższego, a państwowy ceryfikat można uzyskać zdając jednorazowy egzamin - bez konieczności robienia studium. Najbliższy egzamin na specjalistę/konsultanta w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie odbędzie się w maju; więcej na stronie www.parpa.pl
~aneta

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x