AS kontrole u beneficjentów - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 21 paź 2013, 11:16

Witam, mam pytanie czy ktoś przeprowadzał kontrole u beneficjentów pomocy? jak to robicie czy informujecie wcześniej czy tak z marszu idziecie ....proszę o wskazówki
~Mona

Napisano: 22 paź 2013, 14:43

U nas kontroli nie bylo, nie ma kiedy, brak czasu.
~...Z

Napisano: 22 paź 2013, 15:49

Przeprowadziliśmy kontrole z ubiegłorocznych dofinansowań. Losowo wybraliśmy osoby i po wcześniejszym umówieniu się na kontrole, pojechaliśmy sprawdzić czy wszystko gra- włącznie z tym czy nalepki PFRON są naklejone :)
~Kama

Napisano: 22 paź 2013, 15:54

a skąd mieliście nalepki?? pfron wam sam wysłał czy upominaliście się o nie?? bo my nie mamy :/
~pcpr

Napisano: 23 paź 2013, 13:11

nalepki dostaliśmy z oddziału PFRON, a jak nie macie to należy się upomnieć. U nas kontrolowane było 10 % wniosków w każdym obszarze. Podobnie jak u Kamy, na kontrole umawiamy się a następnie jedziemy posprawdzać czy wszystko jest zgodnie z umową i fakturą no i oczywiście nalepki też. Na kontroli sporządzamy notatkę (gotowy szablon) który podpisują obydwie strony i robimy fote sprzętu. Notatka i fota trafia do teczki osoby, żeby nikt nie miał wątpliwości, że tam byliśmy:)
~goschka

Napisano: 23 paź 2013, 14:16

no to trzeba się zgłosić po nalepki. a czy mogłabyś wzór takiego \"gotowego szablonu\" wkleić?? tak orientacyjnie, żebym miał jakiś pogląd jak to stworzyć??
~pcpr

Napisano: 23 paź 2013, 14:53

podaj maila to wyśle i będzie jak znalazł:) najwyżej dopasujesz do własnych potrzeb.
~goschka

Napisano: 23 paź 2013, 15:05

~pcpr

Napisano: 24 paź 2013, 10:10

a czy ja również mogłabym prosić o taką \"ściągę notatkową\" .... z góry dziękuję [email protected]
~MONA

Napisano: 24 paź 2013, 10:11

i mam jeszcze jedno pytanie, czy i ewentualnie jak robiliście kontrole dotyczące przedszkola, ewentualnie w tym roku studentów, co tu mogę kontrolować, dokumenty??? przecież mamy u siebie te co do rozliczenia, prace z przedszkola czy indeks????
~MONA

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x