stypendia dla uczniów w placówkach - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 27 wrz 2012, 8:31

Kochani, czy dzieci w placówce mogą otrzymać stypendium? jeśli macie takie przypadki, to proszę o wskazówki. Placówka w sąsiednim powiecie do tego się przymierza.
~Agata

Napisano: 27 wrz 2012, 12:39

stypendium za wyniki czy socjalne???? i z jakich środków finansowane???? ja nigdy nie miałam takich przypadków, ale wydaje mi się, że jeśli już to wchodzi w grę tylko stypendium dla wyrózniających się in plus w nauce
~monika

Napisano: 27 wrz 2012, 18:01

u mnie występuje stypendium \"naukowe\" w skład którego wchodzi: średnia i frekwencja. jeśli zdarzą się wagary a wychowanek ma średnią 3,0 to \"łapie\" się na część za oceny i na odwrót. :)
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2012, 19:57

Dziewczyny, stypendium socjalne! które przysługuje bezpośrednio dziecku, które też nie ma dochodu (jak w rodzinie)
~Beata

Napisano: 27 wrz 2012, 21:38

no właśnie, o to mi chodzi! doszły mnie słuchy, że tak też można
~Agata

Napisano: 27 wrz 2012, 23:32

a jak i gdzie to załatwiać??i komu przysługuje?podzielcie się wiedzą :)
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2012, 20:39

już piszę, bo już wiem! takie stypendium dostają dzieci, które się uczą. To socjal! robi to zazwyczaj biuro oświaty, chyba że przerzuca to na ops. Przyznają takie stypendium dwa razy w roku. Faktura wypisywana jest bezpośrednio na dziecko, które idzie z wychowawcą i kupuje odzież, buty, itp. jest to własność dziecka, i wpisuje się ją w kartę odzieżową. Dziecko podpisuje, że odebrało zakupiony towar. Oryginały faktur oddaje się tam, gdzie pobiera się stypendia. Wychowawca, bądź opiekun prawny występuje o takie pieniądze wypisując wniosek, zawsze we wrześniu, a później w marcu. to kwota około 400 zł x 2 razy. Drogą nie chodzi, jenak przez budżet placówki nie przechodzi, to tak, jakby matka przywiozła wszystko dziecku, ale pieniędzy na oczy matka nie widzi! i tak to wygląda.
~Agata

Napisano: 03 paź 2012, 18:26

czy wszystkie dzieci szkolne mogą się o nie ubiegać.
~xxx11

Napisano: 26 lut 2013, 23:08

jak napisać podanie o to stupendium, pytam, bo zbliża sie marzec.
~xxx11

Napisano: 27 lut 2013, 13:49

tylko do takiego stypendium przecież potrzebny jest dochód. wiem, że dziecko samo swojego dochodu nie ma (bądź rzadko) jednak będąc w placówce na niego są przyznawane pieniądze więc jak to możliwe żeby taki socjal przysługiwał???
~gocha

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x