dokumentacja pracownika socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 08 paź 2012, 12:04

Pytanie jak w tytule: jaką dokumentacje prowadzicie? czy są to plany pracy? czy przeprowadzacie jeszcze wywiady środowiskowe? i jak to jest po zatrudnieniu asystentów? czy z nimi współpracujecie, czy jak jest asystent to już Wy nie macie co robić w tej rodzinie?
~Marta

Napisano: 08 paź 2012, 16:16

Dalej prowadzę pracę z rodzinami min. na podstawie Planów Pracy z Rodziną, nie współpracuje jak na razie z asystentami bo jak do teraz na każde moje pytanie o asystenta rodziny otrzymuje odpowiedzi z OPS, że albo nie ma asystentów albo akurat nie ma ta rodzina. Wywiady przeprowadzam nadal na kwestionariuszach wywiadu opracowanego specjalnie na potrzeby naszej placówki. OPS-y nie chcą przeprowadzać na moją prośbę wywiadów gdyż zgodnie z nową Ustawa już nie muszą dla placówek opiekuńczo- wychowawczych.
~mariola

Napisano: 08 paź 2012, 22:06

Zgodnie z nową ustawa pracownik socjalny nie musi byc tez zatrudniony w placówce.Może go nie być.O 14 osobowej nawet nie wspominam.
~Ewa

Napisano: 08 paź 2012, 22:58

To zapytam, czy w jakiejś placówce etat pracownika socjalnego został już zlikwidowany?
~Marta

Napisano: 08 paź 2012, 23:11

Ewa w 14 zatrudnia się na 1/2 etatu. Jak ma się dwie 14 to jeden na cały etat. Podovbnie z psychologiem, pedagopgiem lub innym specjalistą. Pozdrawiam
~Marcin

Napisano: 08 paź 2012, 23:21

Bez przesady.NIE MA JUZ TAKIEGO OBOWIĄZKU.
~Ewa

Napisano: 08 paź 2012, 23:34

Ewo wiem,ze nie ma takiego obowiązku, podkreślasz to w wielu wątkach, pytam bo jestem pracownikiem socjalnym. Nasza placówka to od 3 lat cztery domy po 12 osób
~Marta

Napisano: 09 paź 2012, 0:05

czy jest jeszcze w placówkach obowiązek w przeprowadzania wywiadów z rodzinami????
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 paź 2012, 11:58

ania wydaje mi się że nie ma takiego obowiazku
~Irka

Napisano: 10 paź 2012, 12:48

Ogólnie to wszystkich zwolnijcie i dajcie dzieci do ich fantastycznych rodzin bilogicznych a co!
~Ziom

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x