stypendia w sygnity-od czego zacząć?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/ŚW
- Kontakt:
stypendia w sygnity-od czego zacząć?
JESTEM NOWA W STYPENDIACH-PRZEJĘŁAM OD PANI KTORA ODCHODZI NA EMERYTURĘ. PANI ROBIŁA WSZYSTKO RĘCZNIE JA NATOMIAST MAM ZAKUPIONE OPROGRAMOWANIE W SYGNITY. ZNAJDZIE SIE OSOBA KTÓRA PODPOWIE MI OD CZEGO ZACZĄĆ? CZY WPROWADZAM WNIOSEK NA KAZDE DZIECKO OSOBNO? DECYZJA MUSI BYĆ NA KAZDE DZIECKO...CZY KAZDĄ FAKTURĘ WPROWADZAM DO LISTY DOKUMENTÓW FINANSOWYCH Z PRZYPISANIEM DO KONKRETNEGO DZIECKA?CO JESZCZE MUSZĘ POZMIENIAC CZY USTAWIĆ W PROGRAMIE ZEBY PRAWIDŁOWO NALICZAŁO KWOTY STYPENDIUM. BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ POMOC....
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: stypendia w sygnity-od czego zacząć?
SERIO?NIKT NIC???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
Witam w klubie. Mam tak samo... nie wiem za co mam się brać!!! Ale dzięki Twojemu pytaniu dowiedzialam się, że wprowadza się faktury hihi. A tak na marginesie to w temacie stypendiów jakoś wszyscy mało się wypowiadają, jest ciężko...
-
- Praktykant
- Kontakt:
JA PRACUJĘ NA SYGNITY W ZASIŁKACH RODZINNYCH więc program w miarę znam. Wydaje mi się ze wniosek wprowadzam na kazde dziecko osobno skoro na kazde dziecko jest odrębny wniosek...
poprzedniczka robila wszystko w wordzie...szkoda ze nikt nie chce pomoc
poprzedniczka robila wszystko w wordzie...szkoda ze nikt nie chce pomoc
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Starszy Referent
- Kontakt:
Hej, ja pracuje na sygnity, co prawda od roku ale postaram się napisać, to co wiem 
- wniosek wprowadzasz osobno na każde dziecko,wiadomo data, numer wniosku trzeba uzupełnić i dodać dziecko, na które jest wnioskowana pomoc. Należy wybrać szkołę, do której uczęszcza dziecko oraz okres nauki i wnioskowaną formę pomocy, dochody wprowadzić, sprawdzić konto/kasa, utworzyć harmonogram.
- co do kwoty stypendium pomagał robić mi to informatyk, robimy raz w roku więc ciężko mi to sobie przypomnieć gdzie to w tym programie jest.
- odnośnie wprowadzania faktur, rachunków...chyba była aktualizacja bo wcześniej tego nie robiłam...trzeba zagłębić się w temat bo do tej pory robiłam ręcznie spis faktur.
- jeżeli później robię decyzję na okres styczeń - czerwiec robię "decyzja z decyzji" i tak tworze harmonogram ręcznie.

- wniosek wprowadzasz osobno na każde dziecko,wiadomo data, numer wniosku trzeba uzupełnić i dodać dziecko, na które jest wnioskowana pomoc. Należy wybrać szkołę, do której uczęszcza dziecko oraz okres nauki i wnioskowaną formę pomocy, dochody wprowadzić, sprawdzić konto/kasa, utworzyć harmonogram.
- co do kwoty stypendium pomagał robić mi to informatyk, robimy raz w roku więc ciężko mi to sobie przypomnieć gdzie to w tym programie jest.
- odnośnie wprowadzania faktur, rachunków...chyba była aktualizacja bo wcześniej tego nie robiłam...trzeba zagłębić się w temat bo do tej pory robiłam ręcznie spis faktur.
- jeżeli później robię decyzję na okres styczeń - czerwiec robię "decyzja z decyzji" i tak tworze harmonogram ręcznie.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Bardzo dziękuje za odpowiedz. w zakładce Lista dokumentów finansowych nie wprowadzamy faktur?-zaznacza się konkretne dziecko ktorego dotyczy dana faktura..Rozpisywała Pani ręcznie faktury?rozumiem ze zliczała Pani kwoty z fa na kazde dziecko?a co w sytuacji, kiedy w okresie wrzesien-grudzien fa byly na mniejszą kwotą niż przyznano w decyzji?zmieniała Pani recznie w planie wypłat?powiem szczerze ze poki co jestem przerazona...
-
- Praktykant
- Kontakt:
Podpowie ktoś gdzie wprowadzic w programie ,,widełki" dochodowe, tak żeby program przyznawał uczniowi odpowiednią kwotę?
-
- Stażysta
- Kontakt:
1) w tej zakładce chyba od tego roku trzeba wprowadzać faktury, wcześniej tego po prostu nie było albo ja nie widziałammiczel666 pisze: 12 sie 2021, 14:40 Bardzo dziękuje za odpowiedz. w zakładce Lista dokumentów finansowych nie wprowadzamy faktur?-zaznacza się konkretne dziecko ktorego dotyczy dana faktura..Rozpisywała Pani ręcznie faktury?rozumiem ze zliczała Pani kwoty z fa na kazde dziecko?a co w sytuacji, kiedy w okresie wrzesien-grudzien fa byly na mniejszą kwotą niż przyznano w decyzji?zmieniała Pani recznie w planie wypłat?powiem szczerze ze poki co jestem przerazona...

2) Tak, do tej pory spisywałam na kartce wszystkie numery faktur, kwotę, na jakie dziecko i kwota zakwalifikowana do rozliczenia.
3) My praktykujemy u nas w OPS refundację kosztów, tzn. do takiej kwoty jaką doniosą nam faktury to wypłacamy. Raczej przynoszą na maksymalną kwotę faktur, lub przynajmniej na te minimum 99,20zł miesięcznie i dopiero potem robię decyzję i wypłacam.
3) nie ma co się przerażać, też przez to przechodziłam..pomogła mi dużo książka P. Ciszewskiego wydawnictwo Beck - Pomoc Materialna dla Uczniów...ale powiem szczerze, że zajmowałam się już w OPS zasiłkami rodzinnymi, koordynacją, 300+, 500+, troszkę KDR i FA, ale stypendium jest dla mnie najgorsze...sama nie wiem dlaczego...
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
Ja też pracuje w programie SYGNITY i ja mam tak ustawione, że wprowadzam jeden wniosek na wszystkie dzieci i wydaje decyzję na wszystkie dzieci - tzn. każde dziecko jest ujęte osobno ale decyzja jedna i jeden wniosek na wszystkie dzieci. (jak w rodzinnym o ile ktoś robił).
Te widełki co do kwot też mi koleżanka poprzedniczka pomaga ustawiać, bo nigdy nie pamiętam jak to robić.....
Faktury rozliczałam ręcznie - kartka, tabela co kto i ile na które dziecko. Teraz faktycznie coś nowego weszło więc nie wiem jak to teraz będzie.
Te widełki co do kwot też mi koleżanka poprzedniczka pomaga ustawiać, bo nigdy nie pamiętam jak to robić.....

Faktury rozliczałam ręcznie - kartka, tabela co kto i ile na które dziecko. Teraz faktycznie coś nowego weszło więc nie wiem jak to teraz będzie.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Znalazłam mniej więcej gdzie te widełki ustawić:
- administracja
- pakiet narzędziowy
- konfiguracja świadczeń
- wybrać, zasiłek, stypendium i w jakiej formie wypłacane
- modyfikuj
- i w kwotach podstawy należy wpisać w kwocie od do i ustalić widełki

- administracja
- pakiet narzędziowy
- konfiguracja świadczeń
- wybrać, zasiłek, stypendium i w jakiej formie wypłacane
- modyfikuj
- i w kwotach podstawy należy wpisać w kwocie od do i ustalić widełki

Oprócz stypendia w sygnity-od czego zacząć? - Stypendia przeczytaj również:
Szkoła
wniosek
zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły
Dodatek za dojazdy
stypendium szkolne bez faktur
szkolenie
Dokumenty do stypendium
Koszty uzyskania przychodu- stypendia
KATALOG WYDATKÓW KWALIFIKOWANYCH
jak wypełnić zapotrzebowanie
69 zł
Stypendium dla rodzin narodowości ukraińskiej
Umorzenie zwrotu nienależnie pobranego stypendium
Stypendia
DOFINANSOWANIE
Z ilu progów kwotowo-dochodowych korzystacie?