stypendium szkolne bez faktur
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
stypendium szkolne bez faktur
Witam, czy ktoś przyznaje stypendium w formie pieniężnej bez potrzeby rozliczania już faktur. Kasa na konto i wszystko.??
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: stypendium szkolne bez faktur
Robiłam tak w poprzednim okresie jak były sklepy pozamykane itd. Aktualnie robię normalnie z fakturami. Nie masz zbytnio podstaw żeby teraz wypłacać w formie świadczenia pieniężnego - chyba, że jakiejś jednej konkretnej rodzinie, ale nie wszystkim.
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
A ja tam podpieram się trwającym stanem zagrożenia epidemicznego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (stan epidemii musi zostać oficjalnie odwołany przez władze) i że w trosce o bezpieczeństwo wnioskodawców oraz pracowników Ośrodka, stypendia szkolne w okresie 2021/2022 będą realizowane w formie świadczenia pieniężnego. Piszę jedną taką notatkę służbową, którą podpisuje kierownik Ośrodka. I tyle. Dopóki władze się nie ruszą zamierzam tak ciągnąć co roku.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
U nas tak było cały czas. Ja przejęłam po poprzedniczce w takiej formie i właśnie się dowiedziałam z forum że nie może tak być. Szukam podstaw czemu tak mieli i nic nie mam taka była decyzja od górnie. Jeszcze ten rok tak zrobię ale w między czasie muszę regulamin zmienić na taki żeby było z fakturami i od nowego roku szkolnego tj. 2022/2023 zrobić już tak jak powinno być. Ma ktoś może jakąś podstawę prawną na to by tylko wypłacać w formie pieniężnej?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Starszy Referent
- Kontakt:
Nie ma na to postawy prawnej, bo w ustawie jasno napisane jest, że forma pieniężna w ostateczności, kiedy inne formy nie mogą zostać zrealizowane. My akurat u siebie preferujemy refundacje koszów...przynoszą faktury.... do takiej kwoty jaką przyniosą jest wypłacane z zachowaniem zasady min. 99,20zł miesięcznie i nie więcej niż 248zł miesięcznie. U nas z reguły donoszą do pełnej wysokości jest spokójzyborka pisze: 25 sie 2021, 8:24 U nas tak było cały czas. Ja przejęłam po poprzedniczce w takiej formie i właśnie się dowiedziałam z forum że nie może tak być. Szukam podstaw czemu tak mieli i nic nie mam taka była decyzja od górnie. Jeszcze ten rok tak zrobię ale w między czasie muszę regulamin zmienić na taki żeby było z fakturami i od nowego roku szkolnego tj. 2022/2023 zrobić już tak jak powinno być. Ma ktoś może jakąś podstawę prawną na to by tylko wypłacać w formie pieniężnej?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami
- Kontakt:
Dawanie pieniędzy bez rachunków bo Covid to maksymalny brak szacunku dla Naszych pieniędzy to rozdawnictwo totalne a obowiązek dbałości o finanse publiczne. Należy się ale rozlicz to za co lub na co dostajesz nic tego nie powinno zmienić.
Oprócz stypendium szkolne bez faktur - Stypendia przeczytaj również:
Pełnomocnictwo od pełnoletniego ucznia
Zasiłek szkolny
Miejsce zamieszkania
Przeliczenie dochodu-rodzicielski
Szkoła
wniosek
zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły
Dodatek za dojazdy
szkolenie
Dokumenty do stypendium
Koszty uzyskania przychodu- stypendia