STYPENDIUM W FORMIE RZECZOWEJ DO REALIZACJI PRZEZ PRACOWNIKA

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Izabela82_ae
Praktykant
Zajmuję się: Ps
Kontakt:

STYPENDIUM W FORMIE RZECZOWEJ DO REALIZACJI PRZEZ PRACOWNIKA

Post autor: Izabela82_ae »

Witam, mam nadzieję ze ktoś miał już taki przypadek jak mój bo zupełnie nie wiem co zrobić. Stypendium w formie rzeczowej na okres I-VI do realizacji przez pracownika socjalnego. Pracownik jest w stanie częściowo zakupić przedmioty o charakterze edukacyjnym ale nie w pełnej kwocie przyznanego stypendium bo jak twierdzi w rodzina nie ma taki potrzeb. Co zrobić z resztą przyznanego stypendium???
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Re: STYPENDIUM W FORMIE RZECZOWEJ DO REALIZACJI PRZEZ PRACOW

Post autor: MadJack »

Cóż wiele zależy od podejścia pracownika... Ja w takim przypadku poprosiłem aby w razie braków brać na zaś art. szkolne (bloki rysunkowe, techniczne, kredki, flamastry, zeszyty itp.) w świetle przepisów nie ma wielkiego znaczenia czy ich teraz potrzebują czy nie. Dodatkowo u nas pracownik udał udał się z rodziną do sklepu i zakupiono odzież oraz obuwie sport. na zajęcia wychowania fizycznego. Pamiętaj aby sporządzić szczegółowy protokół przekazania.
vero
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

Post autor: vero »

Każda gmina dopuszcza do rozliczenia trochę inne rzeczy. Przejrzyj dokładnie rozliczenia innych może znajdziesz tam jakiś pomysł. Poza tym stypendium nie musi być wykorzystane w 100%.

Trochę się za późno, pracownik zabrał za realizację tematu. Najprostszym na co można wydać stypendium to dodatkowe zajęcia: korki, języki, zajęcia sportowe, muzyczne itp.
Izabela82_ae
Praktykant
Zajmuję się: Ps
Kontakt:

Post autor: Izabela82_ae »

vero pisze:Każda gmina dopuszcza do rozliczenia trochę inne rzeczy. Przejrzyj dokładnie rozliczenia innych może znajdziesz tam jakiś pomysł. Poza tym stypendium nie musi być wykorzystane w 100%.

Trochę się za późno, pracownik zabrał za realizację tematu. Najprostszym na co można wydać stypendium to dodatkowe zajęcia: korki, języki, zajęcia sportowe, muzyczne itp.
Potrzebowałabym właśnie jakąś podstawę prawną do tego aby nie wykorzystać tego stypendium w 100%. Pomożecie????
vero
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

Post autor: vero »

podstawę prawną do tego aby nie wykorzystać tego stypendium w 100%
i najlepiej zaświadczenie, że pomoc jest im naprawdę potrzebna.

Nie ma takich przepisów. I na pewno nie będzie. To jest prawo do stypendium z którego mogą skorzystać. Nie obowiązek. Nikt nie musi wykorzystywać stypendium a już na pewno nie ma możliwości zmuszenia kogoś do korzystania z pomocy.

Nie rób niepotrzebnej biurokracji, urzędy mają jej już wystarczająco dużo.
ODPOWIEDZ