stypendium za staż od kwietnia 2024 r. od kiedy uchylić zas rodzinny ? pilne
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚWIADCZENIA RODZINNE
- Kontakt:
stypendium za staż od kwietnia 2024 r. od kiedy uchylić zas rodzinny ? pilne
osoba pobiera zasiłek rodzinny i uzyskała prawo do stypendium za staż od 15.04.2024 r. Pierwsza wypłata stypendium nastąpiła w miesiącu maju 2024 r. Za który miesiąc zrobić dochód uzyskany i od kiedy uchylić ?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: stypendium za staż od kwietnia 2024 r. od kiedy uchylić zas rodzinny ? pilne
Nie ma jednolitości. Jedni wezmą dochód za maj i uchylą od czerwca a drudzy dochód za czerwiec i uchylą od lipca. U mnie stoimy na stanowisku że za czerwiec i uchyłka od lipca. Jedyny wyrok jaki się doszukałem gdzie sąd wskazuje jako datę pierwszej wypłaty https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/9C9A7479D3 .
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚWIADCZENIA RODZINNE
- Kontakt:
Re: stypendium za staż od kwietnia 2024 r. od kiedy uchylić zas rodzinny ? pilne
czyli biorę dochód za maj wypłacony w czerwcu czy za czerwiec wypłacony w lipcu bo się pogubiłam
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
Jeśli jesteś z małopolski za maj dochód i uchyłka od czerwca bez względu na termin otrzymania tego świadczenia, mamy na to wyjaśnienia z MUW
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
To prawda ale ja w zeszłym tygodniu wysyłałem do nich pismo aby ponownie zweryfikowali swoje stanowisko szczególnie, że oparli się tylko na podręczniku do 500+ i to jeszcze starego sprzed nowelizacji ustaw w sierpniu 2017 r. Ja ten temat poszerzyłem bardziej niż oni, oczywiście prosiliśmy aby przesłali odpowiedź innym, więc pewnie dostaniecie.bones pisze: 15 lip 2024, 11:47 Jeśli jesteś z małopolski za maj dochód i uchyłka od czerwca bez względu na termin otrzymania tego świadczenia, mamy na to wyjaśnienia z MUW
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
o superSzarak pisze: 15 lip 2024, 11:51To prawda ale ja w zeszłym tygodniu wysyłałem do nich pismo aby ponownie zweryfikowali swoje stanowisko szczególnie, że oparli się tylko na podręczniku do 500+ i to jeszcze starego sprzed nowelizacji ustaw w sierpniu 2017 r. Ja ten temat poszerzyłem bardziej niż oni, oczywiście prosiliśmy aby przesłali odpowiedź innym, więc pewnie dostaniecie.bones pisze: 15 lip 2024, 11:47 Jeśli jesteś z małopolski za maj dochód i uchyłka od czerwca bez względu na termin otrzymania tego świadczenia, mamy na to wyjaśnienia z MUW

Oprócz stypendium za staż od kwietnia 2024 r. od kiedy uchylić zas rodzinny ? pilne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy wstrzymujemy wypłatę
alimenty na rzecz innych osób
Czyste powietrze-dochód uzyskany
świadczenie pielegnacyjne dla UKR
Ukraina nauczanie zdalne
ZIEMIA
Odsetki
dodatek samotna matka
ZR dla obywateli UKR
ZP - przedłużenie
jaka podstawa ŚP jesli skłądka do konkretnej daty?
śp po staremu i po nowemu wątpliwości
Nie rozumiem nowych weryfikacji MF :( Pomocy
św. piel. po nowemu na jedno dziecko, teraz składa na drugie
za życiem mam pierwszy wniosek
czy należy się zas. pielegnacyjny