Od kiedy zmieniasz bądź wstrzymujesz?Anka01 pisze:Ja robię zawiadomienia o wszczęciu postępowania z urzędu, a jednocześnie wzywam osoby do złożenia wyjaśnień i przedstawienia aktualnych dochodów. Jeżeli przekroczą to wstrzymuję decyzje, bądź zmieniam.
bella pisze:Ale czy to nie jest tak, że przecież wnioski o stypendium są składane raz w roku? więc nie trzeba ewentualnie znowu badac dochodu rodziny? czy ja to źle rozumiem? znaczy ze zlozone we wrzęsniu obowiązuje na cały rok?
aniulka pisze:bella pisze:Ale czy to nie jest tak, że przecież wnioski o stypendium są składane raz w roku? więc nie trzeba ewentualnie znowu badac dochodu rodziny? czy ja to źle rozumiem? znaczy ze zlozone we wrzęsniu obowiązuje na cały rok?
art. 90o ustawy o systemie oświaty, który zapewne cytujesz w pouczeniu swojej decyzji - "Rodzice ucznia otrzymującego stypendium szkolne są zobowiązani niezwłocznie powiadomić organ, który przyznał stypendium o ustaniu przyczyn, które stanowiły podstawę przyznania stypendium szkolnego" - a więc uzyskanie nowego dochodu jakim jest św. rodzicielskie w kwocie 1000 zł skutkuje przekroczeniem dochodu, tak więc ustają przyczyny które stanowiły podstawę przyznania stypendium. Poprawcie mnie jeżeli się myle