Mam pytanie. Po otrzymaniu środków z Kuratorium wszczynacie postępowanie przed wydaniem decyzji czy tylko zbieracie oświadczenie o zgodzie na zmianę decyzji...??
ja oświadczenia zbierałam przez cały styczeń (rozdałam je w listopadzie przy rozliczaniu I tury i kazałam wypełnić i przynieść w styczniu)
jak dostanę decyzję o przyznaniu środków,to zacznę wystawiać decyzje
nic nie wszczynam
dla mnie wszczęcie postępowania nastąpiło we wrześniu
Dzięki xyz@, mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie.. Czy pierwotna decyzję była u Ciebie wydana na rok szkolny 2015/2016 i określone miesiące przyznania, czy tylko zapis ze na rok 2015/2016??
POSTANAWIAM
1.Przyznać na wniosek Pani ............ zam. .......... dla ...... syna/córki wnioskodawcy, stypendium szkolne na okres od 01-09-2015r. do 30-06-2016 r. w formie pomocy rzeczowej o charakterze edukacyjnym, w tym w szczególności na zakup podręczników do nauki, słowników, pomocy szkolnych w tym programów komputerowych, przyborów szkolnych, wyposażenia szkolnego, materiałów i pomocy dydaktycznych dla uczniów niepełnosprawnych oraz dla uczniów do praktycznej nauki zawodu, zakup obuwia i stroju sportowego wymaganego na lekcjach wychowania fizycznego, zakup obiadów w szkole.
2.Wypłata stypendium szkolnego zrealizowana będzie przekazem pocztowym lub wpłatą na konto w dwóch ratach w następujący sposób:
a) I rata do 20 grudnia 2015 r. za okres od września 2015r. do grudnia 2015 r. w wysokości:
- 85 zł w miesiącu wrześniu 2015r.
- 85 zł w miesiącu październiku 2015 r.
- 95 zł miesięcznie w okresie od listopada do grudnia 2015r.
łącznie = 360 zł na podstawie oryginałów rachunków i faktur (wystawionych na wnioskodawcę) poświadczających poniesione wydatki na cele określone w pkt. 1 złożone w Urzędzie ......... w terminie do 27 listopada 2015 r.
b) II rata za okres od stycznia 2016r. do czerwca 2016 r. w wysokości i w terminie, które zostaną ustalone po otrzymaniu dotacji, na podstawie oryginałów rachunków i faktur (wystawionych na wnioskodawcę) poświadczających poniesione wydatki na cele określone w pkt. 1 złożone w Urzędzie ........
Czyli po prostu po otrzymaniu pieniędzy piszesz piszesz decyzje i tyle tak? bo to jest tak, że wniosek jest jeden złożony na cały rok więc nie musimy sprawdzać im dochodów? czy jak to wygląda w II półroczu? pomocy jestem w tym nowa