Świadczenia rodzinne po nowemu wg.PiS - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 23 cze 2015, 8:03

ja tam wole mieć moją dwójkę i pracować niż siedzieć w domu
asiak

Napisano: 23 cze 2015, 8:08

Uważam, że zasiłki rodzinne na każde dziecko, bez względu na dochody to bardzo dobry pomoc. wielu naszych podopiecznych nie idzie do pracy bo wola otrzymymywac zasiłki. Gdyby mieli i zasiłki i prace, to ich sytuacja finansowa byłaby duużo lepsza, co zachęciłoby do podejmowania legalnej pracy
Agnieszka 44444
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 9:54
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 8:42

ale nie którzy są stworzeni do siedzenia w domu z wyboru szczególnie na wsiach nie urażając nikogo
ja osobiście się nie nadaje na kurę domowa również nie urażając nikogo wole pracować i być między ludźmi
asiak

Napisano: 23 cze 2015, 9:01

A jaka radość jak wypłata wpływa na konto :) całe 1600 z groszami ;) Radość jest tym większa, że chwilę przed tem robię listy dla świadczeniobiorców. Niektóre nawet 5000 zgarniają
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 cze 2015, 9:07

u mnie też mają większe wypłaty świadczeń niż ja wynagrodzenia
no cóż to chyba nie wymaga komentarza
asiak

Napisano: 23 cze 2015, 9:16

Same widzicie-pieniądze na świadczenia dla wszystkich są, tylko są niewłaściwie dystrybuowane. Jednemu przyciąć, drugiemu dodać, wniosek ograniczyć do jednej strony, 90 % urzędali ze świadczeń wywalić na twarz i jest dla każdego 500 zł na dziecko.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 9:20

Sipera pisze:A jaka radość jak wypłata wpływa na konto :) całe 1600 z groszami ;) Radość jest tym większa, że chwilę przed tem robię listy dla świadczeniobiorców. Niektóre nawet 5000 zgarniają
Tak byś dostała 1600-2000 w jakiejś prywatnej firmie, 1000 na dwoje dzieci, a na podwyżkę 500 zł i 1,5 roku urlopu wystarczyłaby butelka szampana i udana randka.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 9:36

Też jestem za ograniczeniem liczby urzędników, tym bardziej, że sami chcą jak tu widać po wpisać przejść na socjal, być bezrobotnym i oglądać się na ten garnuszek "miodu" od państwa - może się utuczą i przestaną wypominać innym.
I wcale nie jest tak, że koszt pracownika to tylko jego wypłata, doliczcie koszt odprowadzania wysokich składek ubezpieczeniowych, zdrowotnych, zaliczki na podatek, dać mu stanowisko pracy - to są teraz wysokie koszty, lokum by to biuro miało gdzie stać i jeszcze opłacić sprzątaczkę by po nim posprzątała - to może wygenerować koszty nawet u tego najmniej zarabiającego urzędnika rzędu 4 tys/ miesięcznie , tak tyle może kosztować utrzymanie miejsca pracy dla jednego mało zarabiającego urzędnika, u tych lepiej zarabiających koszt jest dużo wyższy
Gość

Napisano: 23 cze 2015, 9:55

Rozrost biurokracji i administracji nie jest metodą walki z bezrobociem. Wręcz przeciwnie - rosnące koszty utrzymania "raka" powodują zwijanie się sektora prywatnego lub poważne jego ograniczanie. Tak samo jak nie jest walką z bezrobociem rozbudowa urzędów pracy. Biurwa myśli, że jest potrzebna i do śmierci będzie kwitnąć na stołku stworzonym sztucznie na potrzeby całej urzędalskiej piramidy. Nie jest tak, że jak biurwę wyrzuci się z roboty, to ona nigdzie do pracy nie pójdzie. Będzie się musiała wziąć do roboty, ale już takiej co generuje jakąś korzyść, a nie tylko zajmuje się redystrybucją środków wypracowanych przez sektor prywatny. Nagle stanie się po drugiej strony biurka i trzeba będzie przynieść 30 umów zleceń z całego zeszłego roku i zaświadczenie o numerze buta, żeby dostać 77 zł zasiłku na dziecko. Upokarzające.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 9:56

Witam. Ja bym się cieszyła gdyby wprowadzili,że świadczenia rodzinne dla każdego bez względu na dochód. Przyznane dla każdego dziecka do 18 roku- super a potem tylko uzależnione jak się będzie uczyło. Sama może bym dostała zasiłek na 3 dzieci:)
Super sprawa. Ale czy tak będzie??? trudno powiedzieć- to polityka.
Co do osób pracujących przy SR- może liczba by sie zmniejszyła- ale przy nakładzie prac jakie spadają na GOPS- to nie koniecznie:).
mikixyz

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x