kb pisze:mam56 pisze:
Ps. Zdo , nie jest świadczeniem rodzinnym .
i co w zwiazku z tym ?
kurcze jak mnie wkurzaja takie sformulowania :" ma zlozyc oswiadczenie" - guzik prawda;-) MA ZAPRZESTAC PROWADZENIA GOSPOPDARSTWA a oswiadczenie to tylko dokument potwierdzajacy ten fakt..sami macie takie podejscie ze wystarczy zlozyc oswiadczenie wiec trudno sie dziwic ze rolnik nie ma swiadomosci co on tak wlasciwie ma zrobic zeby byc uprawnionym do zdo,sp i szo - chyba tylko cos tam w jakims miejscu podpisac...
kb ale ty się wkurzaj na ustawodawców nie na nas

posiadanie gospodarstwa należy udokumentować zaświadczeniem / nakazem podatkowym / oświadczeniem
urlop wychowawczy zaświadczenie od pracodawcy / oświadczenie + zaśw. z zusu / oświadczenie i rmua
alimenty = wyrok
rozwód = wyrok
dzierżawa jak jest opisana
itp.nie muszę ci tego opisywać bo sama bardzo dobrze znasz zapisy w ustawie i rozporządzeniu ...
w przypadku rolników ubiegających się o świadczenia opiekuńcze wystarczy jedno mała ich oświadczenie ...
świata nie zbawisz , wiesz ile matek po odprowadzeniu dziecka do szkoły lub wywiezieniu do internetu idzie sobie spokojnie z uśmiechem na ustach dorobić do "nędznych ochłapów z ops-u" ... NIE, NIE zazdroszczę im, NIE oceniam, NIE osądzam ... współczuję im i cieszę się, że mam zdrowe dzieci ... mam kilka bardzo dobrych koleżanek, które mają chore dzieci .. jedna sprawuje opiekę 24 h na dobę wiem jakie to wyżeczenie, zero życia osobistego a tatuś .. szkoda gadać ...
o matko jak się rozpisałam ... świata nie zbawisz ... oświadczenie to oświadczenie ...c'est la vie