świadczenie pielęgnacyjne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Monika

świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: ~Monika »

mam pytanie w związku z dzieleniem świadczenia pielęgnacyjnego, czy dziewczyna stawiając syna na komisję w lutym 14 otrzymując orzeczenie o niepełnosprawności wydanie dopiero w marcu 11 i wyrejestrowując się 18 marca powinna zostać podzielona 1/30 ?
~Monika

Re: świadczenie pielęgnacyjne

powinna dostać za 13 dni? a co z orzeczeniem które ma do 11.03.2016 też powinnam ostatni miesiąc podzielić czy potraktować jako pełny?
~Alicja R

Post autor: ~Alicja R »

tak
~Alicja R

Post autor: ~Alicja R »

tak pełny art.24 ust.4
~Dorota

Post autor: ~Dorota »

art. 24 ust. 3 i 4
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

jeżeli była zarejestrowana bez prawa do zasiłku dla bezrobotnych to ja przyznając świadczenie wyrównuje na podst. art. 24 ust. 2 a

strona z decyzją idzie do PUP i tam ją wyrejestrują wstecz .. na podst. art. 24 ust. 4 przyznajesz zawsze do końca miesiąca
~Ruda

Post autor: ~Ruda »

Ja robię jak ewalu
~Gosia

Post autor: ~Gosia »

a ja bym podzieliła i wypłaciła 1/30 czyli od momentu wyrejestrowania ponieważ ona była gotowa podjąć pracę a nie opiekować się dzieckiem całodobowo... jedynie dałabym do pełnego miesiąc kiedy kończy się orzeczenie czy źle coś rozumiem....patrzę na art.17 ust.4 a dopiero w momencie koca orzeczenia tzn. ma do 11.03.2016r. dałabym z pełny miesiąc nic nie dzieliła stosując art.24 ust.4
~ja

Post autor: ~ja »

wydaje mi się że Gosia to dobrze rozpisała... czy źle to rozumujemy?
~Monika

czy może ktoś coś jeszcze podpowiedzieć? :)
ODPOWIEDZ