świadczenie pielęgnacyjne (COVID) a nowe orzeczenie gdzie nie zaliczono do niepełnosprawnych
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
świadczenie pielęgnacyjne (COVID) a nowe orzeczenie gdzie nie zaliczono do niepełnosprawnych
W maju 2020 roku przedłużyłam świadczenie pielęgnacyjne na dziecko na podstawie ustawy COVID-19 ( w skrócie pisząc). Dziś dostarczono mi nowe orzeczenie w którym nie zaliczono dziecko do osób niepełnosprawnych (nie będzie się odwoływać). Czy świadczenie za czerwiec powinnam wypłacić jeszcze za 16 dni czerwca (komisja była 16.06.) czy za pełny miesiąc?

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: świadczenie pielęgnacyjne (COVID) a nowe orzeczenie gdzie nie zaliczono do niepełnosprawnych
nikt nie wie?

- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: świadczenie pielęgnacyjne (COVID) a nowe orzeczenie gdzie nie zaliczono do niepełnosprawnych
ja bym wypłaciła za cały miesiac...stare orzeczenie traci ważność w dniu wydania nowego, ale nasze swiadczenia uzaleznione od niepelnosprawności przyznanje się do ostatniego dnia miesiace, w którym orzeczenie traci ważność, więc uważam, że Śp w takim przypadku powinno byc przedłuzone do konca czerwca
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
ale świadczenie jest podzielne
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zapomnij o covid
jak masz w normalnym czasie (bez epidemii) orzeczenie ważne do 16.06 to swiadczenie pielegnacyjne przyznajesz do 16.06 a nie do konca czerwca ?

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
o kurcze nie pomyślałam o tym w tym sensie

Oprócz świadczenie pielęgnacyjne (COVID) a nowe orzeczenie gdzie nie zaliczono do niepełnosprawnych - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
SYGNITY - decyzja żądająca zrotu
ŚP
zamówienie wniosków jakie firmy polecacir jakie odradzacie
Wzory wniosków o świadczenia dla rodzin (aktualizacja na dzień 16.06.2020 r.) do stosowania na bieżący okres a także na
jak żądać zwrotu nienależnie pobranego ZP
POMOCY !!! Wspaniałe przedłużenie Covidowskie a nowe orzeczenie
becikowe nowe rozporzadzenie
decyzja o nienaleznie pobranych zp
obliczanie świadczenia pelęgnacyjnego dla opiekuna na emeryturze.
COVID-19 a nowe orzeczenie
szo córki na ojca
Utrata COVID
Jest akutalizacja wniosków
Utrata dochodu a zasiłek opiekuńczy na dziecko zdrowe
Brak ubezpieczenia ZDO a KRUS i UP
świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek dla opiekuna